ZETApress

hírportál

Déli lejtő a Krisztina Palace-ban

Cseke Szilárd és Csepregi Balázs: Déli lejtő című kiállítása május 6-ig látható a Molnár Ani Galéria szervezésében, a Nagyenyedi utca 8-24-ben ? tudtuk meg a galéria tulajdonosától.

A Krisztina Palace Kortárs Képzőművészeti Kiállítások egy rendhagyó esemény-sorozat, amelynek során az épület fejlesztője, a Codic Hungary professzionális képzőművészeti galériák szervezésében kiemelkedő kortárs képzőművészek alkotásait mutatja be. Az első kiállítás rendezője a 2007 óta működő Molnár Ani Galéria, amelynek képviseletében Cseke Szilárd képzőművész és Csepregi Balázs szobrászművész alkotásai kerülnek bemutatásra.

A környék várostervezési arculatába kiválóan illeszkedő Krisztina Palace Irodaház Ekler Dezső tervei alapján épült, homlokzatát pedig Dominique Perrault, az elismert párizsi kortárs építész tervezte. Modern építészeti megoldásával, magas minőségi színvonalával és előnyös elhelyezkedésének köszönhetően ez az épület a budai oldal egyik legfontosabb ingatlanfejlesztési projektje, amely tovább erősíti azt az elképzelést, hogy a kerületnek ezen a részén egy új városközpont alakuljon ki.

Perrault számára a Krisztina Palace-al kapcsolatban elsősorban a Nagyenyed utca hangulatának megőrzése és a modern formavilág együttes alkalmazása jelentett nagy kihívást. A megoldás végül egy fémmel és üveggel építkező, szabálytalan elemekből álló homlokzati felület lett, amely egyszerre minimalista, elegáns és karakteres. Az épület igen hatékony térkihasználása és rendkívül energiatakarékos megoldásai a funkciót és a környezettudatosságot támasztják alá. További részletek a márciusi megnyitó kapcsán közölt írásunkban találhatók.

Szóljon hozzá!