ZETApress

hírportál

Marci megcélozta Riót

Tóth MarciTóth Márton hatszoros magyar bajnok vízilabdázó korábban a Honvéddal ezüst-, a Vasassal pedig bronzérmet szerzett az Euroligában. A kitűnő pólós tagja volt a 2014-es budapesti Európa-bajnokságon második helyen végzett válogatottunknak. 2015-ös zarándokútjáról idekattintva olvashatunk.

Marci tavaly nyáron az FTC-hez igazolt. ? Mennyire elégedett a Fradi szereplésével, a bajnokságban elért negyedik hellyel? ? kérdezte Takács Gábor.

TM: A csapat egy nagyon nehéz bajnokságban teljesítette az eléje kitűzött célt. Azért azt sajnálom, hogy a bronzéremért vívott második mérkőzésen 10:9-re kikaptunk az OSC-től. Nem sikerült kiharcolnunk a döntetlent, amelyet pedig a játékunk alapján megérdemeltünk volna. Az ötméteres párharcban pedig bármi történhetett volna?

? Érdekes az Ön helyzete a válogatottban. Sem az Eb-n, sem az olimpiai selejtezőben nem játszott, ugyanakkor szerepelt a Világ Liga meccseken.

TM: Speciális év az idei. Az olimpia miatt januárban volt az Európa bajnokság, azután áprilisban az olimpiai kvalifikációs torna. Benedek Tibor szövetségi kapitány több variációt is kipróbált.

? A csapat végül is kiharcolta a riói indulás jogát. Ön ott lesz az együttesben az olimpián?

TM: Nagyon szeretnék a riói csapat tagja lenni és ezért mindent meg is teszek. Aztán valamikor júliusban kiderül, hogy sikerült-e.

? Tavaly barátjával, a szintén válogatott Szívós Marcival egy jótékonysági felajánlás keretében kerékpáron teljesítették az El Caminót, végighaladtak a híres zarándokúton. Várható-e hasonló a jövőben is?

TM: Nagyon szeretek biciklizni. Tervezzük is, hogy újra vállalkozunk egy nagyobb táv megtételére kerékpáron, de konkrétumról egyelőre nincs szó.

Szóljon hozzá!