ZETApress

hírportál

Sikertelen Fradi-dupla!

A Paks 51.900 néző előtt hosszabbításban 2:0-ra legyőzte a már bajnok Ferencvárost a MOL Magyar Kupa tegnap esti döntőjében a Népstadionban. A hétfő délutáni felvezető nyilatkozatok idekattintva olvashatók.

Bognár György 62 éves vezetőedző csapata a 38. perctől Vécsei kiállításával hősiesen védekezett, majd a 76. percben Abena kiállításával a Fradi is 10 főre fogyatkozott. A finálét a hosszabbításban a 31. születésnapját előző nap ünneplő Papp Kristóf fejese döntötte el a 98. percben, a slusszpoént pedig a 120. percben becserélt korábban ferencvárosi Haraszti Zsolt üres kapus gólja jelentette a 120+2. percben.

A Paks története legnagyobb sikerét érte el, de nem ez az első rangos trófeája: 2011-ben a bajnokságban, két éve pedig a kupában lett ezüstérmes. Diadalával a következő idényben az Európa-liga selejtezőjében szerepelhet, míg a Konferencia-ligában a Fehérvár és a PAFC indulhat. Az NB I záró (33.) fordulójában a 2-4. helyről döntő Fehérvár-DVTK, Paks-Kisvárda és PAFC-DVSC meccseket szombaton 17:45-kor kezdik. A BL-ben induló Fradi a másnap 20:15-kor kezdődő FTC-Újpest összecsapás után ünnepli a 35. bajnoki címét az Üllői úton.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Üllői úti Fradi-fieszta | ZETApress

Szóljon hozzá!