ZETApress

hírportál

Két Marci zarándokúton

Mint két hete megírtuk, Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya visszahívta Szivós Mártont a válogatott csapatba, így ő július 27-e és augusztus 8-a között részt vesz Kazanyban az oroszországi 2015-ös férfi vízilabda-világbajnokságon!

Ezért a Két Marci, egy cél jótékonysági program ? amely során Tóth Márton és Szivós Márton vízilabdázók az El Camino-zarándokúton lebiciklizett minden egyes kilométerüket az Őrzők Alapítványnak, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványának ajánlják fel ?, augusztus 31-ig meghosszabbodott! ? tudatta Bardóczky Eszter, Solaz Media. A Két Marcinak azonban továbbra is egy célja van: a gyermekekért közös erővel teljesíteni az El Camino hosszú kilométereit! Tóth Márton egyedül, kettőjüket képviselve a tervezett időpontban elindul a kitűzött úton, csapattársa, Szivós Márton pedig ugyanezt a világbajnokság után teszi. A tét ezúttal még nagyobb!

A fiúk hárommillió forintot szeretnének összegyűjteni az Őrzők Alapítványnak! Szivós Marci és Tóth Marci El Caminon megtett kilométereinek megvásárlásával magánszemélyek és jogi személyek egyaránt támogathatják az Őrzők Alapítványt, vagyis a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát. Az adományokból a Klinika betegfigyelő monitorokat szeretne vásárolni, mely a Klinika hematológiai és onkológiai osztályain a kritikus állapotban lévő gyermekek megfelelő és szakszerű megfigyelését teszi lehetővé. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a súlyosan beteg gyerekek gyorsabban kapják meg a szükséges speciális kezeléseket. A támogatás lehetséges egységei magánszemélyeknek: 1000 Ft/km, jogi személyeknek: 5000 Ft/km. Természetesen egy személy több kilométert is vásárolhat!

Szivós Márton és Tóth Márton ismét egy csapatban játszik. Azonban most nem a medencében, hanem két keréken. A magyar férfi vízilabda-válogatott két Marcija újabb közös kalandba vág bele: biciklire ülnek, és célba veszik Spanyolországot, hogy teljesítsék az El Caminot, a híres Szent Jakab zarándokutat. A Pamplonából Santiago de Compostelába tartó, több mint 750 kilométeres út gyalogosan is felejthetetlen élményt nyújt, amellett, hogy komoly fizikai teljesítmény követel ? hát még egy kerékpártúra keretében! Kalandjukkal viszont nem csak önmaguknak szeretnének bizonyítani, hanem minden egyes kilométerüket jótékonysági céllal tekerik, hogy a kezdeményezésükre érkező támogatások által az Őrzők Alapítványnak tudjanak segítséget nyújtani. Így nagy örömmel fogadjuk minden olyan magánszemély, cég vagy vállalkozás segítségét, aki szívesen hozzájárulna kezdeményezésükhöz!

A kerékpáros zarándokút megtételét Tóth Márton július 13-án hétfőn Budapestről Barcelonába repül, majd onnan Pamplonába utazik, hogy július 14-én kedden nekivágjon az El Caminonak, és napi 60-100 kilométereket tekerve maximum 14 nap alatt megtegye Santiago de Compostelába vezető utat, eljusson a közel 800 kilométerre levő Szent Jakab-katedrálishoz. Útja során naponta több alkalommal fotókat és videókat készít, amit rövid szöveges bejegyzések kíséretében a jótékonysági kerékpározás hivatalos Facebook-oldalára fel is tölt majd. Csapattársa, Szivós Márton ugyanezt a vízilabda-világbajnokság után, augusztusban teszi.

A Szent Jakab-út, spanyol neve (Camino de Santiago) után El Camino, ami 1993-tól az UNESCO Világörökség részét képezi középkori zarándokút, mely Spanyolország Galícia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet. Bár korábban kifejezetten vallási zarándoklatok útvonalának számított, ma már azok is elindulnak rajta, akik keresnek valamit, keresik önmagukat vagy különféle kérdésekre keresik a választ. Az igazi hősök köztünk élnek, vegyük észre őket!

A korábban nagy sikerrel megrendezett Sportolók a beteg gyermekekért jótékonysági gálaest és árverés fővédnöke, világbajnok magyar vízilabdázó Szivós Márton és A Konyhafőnök bronzérmese, a magyar válogatott vízilabdázó Tóth Márton teljesítményüket az Őrzők Közhasznú Alapítványnak ajánlják fel, hogy ezzel a kihívással is felhívják a figyelmet a mindennapos küzdelmet vívó gyermekekre. Az Őrzők Alapítvány a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa. Küldetése a Semmelweis Egyetem II. számú Tűzoltó utcai Gyermekklinikájának rendszeres támogatása. Ennek azért van rendkívüli jelentősége, mert a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelik az ország leukémiás, illetve daganatos beteg gyermekének több mint 40%-át, azaz annyit, amennyit az ország összes többi onkológiai központjában együttvéve. A súlyosan beteg gyermekek átlagosan akár 80%-a meggyógyulhat, ha a kezelés időben érkezik és megfelelő ellátásban részesülnek.

Az ŐRZŐK Alapítvány elősegíti Klinikán kezelt gyermekek hatékony gyógyítását (orvosi műszerek vásárlása) folyamatosan javít a kórházi környezeten, az ellátás feltételein és a rehabilitáció hatékonyságán (osztályok felújítása) vigyáz, hogy a gyermek a bajban se szakadjon el édesanyjától: támogatja a szülők folyamatos kórházi vagy kórházhoz közeli tartózkodását (szülői lakások, baba-mama szobák kialakítása, fenntartása) segíti új, magyarországi terápiás ellátások fejlesztését (daganatellenes tudományos kutatás támogatása) hozzájárul ahhoz, hogy a hazai daganatos betegek helyzete nyomon követhető legyen (Gyermektumor Regiszter támogatása) biztosítja a beteg gyermekek rehabilitációját (tornaterem építése, rehabilitációs eszközök vásárlása, bakonyszűcsi táboroztatás támogatása) biztosítja a beteg gyerekek magas színvonalú kulturális és szórakozási lehetőségeit. A két Marci egy célért teker: a gyermekek életéért, a legfontosabb értékért!

Szóljon hozzá!