ZETApress

hírportál

Bridgestone-i döntés

A Bridgestone felfüggeszti minden oroszországi tevékenységét és Oroszországba irányuló exportját. Az elmúlt hetekben mélyen megérintette a Bridgestone Csoportot az Ukrajnában zajló háború és annak hatásai az ártatlan emberekre, köztük saját kollégáira és partnereire.

A vállalat elítéli az erőszak minden formáját és reméli, hogy hamarosan helyreáll a béke. Ebben a válságban a cég számára a munkatársainak és azok családjainak a biztonsága a legfontosabb! – tudatták sajtósaik.

A Bridgestone gondosan felmérte ennek a rendkívüli helyzetnek a hatását, és úgy döntött, hogy határozatlan ideig felfüggeszti a gyártást Oroszországban. A döntés a szükséges előkészületeket követően március 18-án péntektől lép életbe. A vállalat továbbá úgy döntött, hogy azonnali hatállyal befagyaszt minden új oroszországi beruházást és felfüggeszti az Oroszországba irányuló exportot is.

Az uljanovszki személyabroncsgyártó üzemben és az értékesítési irodákban dolgozó több mint 1000 kollégáról továbbra is gondoskodik a vállalat, ők az elkövetkezendő időszakban anyagi támogatást kapnak. A Bridgestone globális és regionális vezetése továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet, és ahhoz igazítja a további terveit. Az elkövetkező hetekben az Oroszországon kívüli gyártás várhatóan stabil marad.

Az elmúlt két hét megváltoztatta a világot, több millió ember menekült el otthonából. A Bridgestone munkatársai világszerte spontán önkéntes akciókban vettek részt, hogy támogassák az Ukrajnából menekülőket. A Bridgestone EMIA egymillió eurót adományozott a Vöröskeresztnek, a Bridgestone Csoport pedig további 2,5 millió eurót a UNHCR-nek (az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának Hivatala), a vállalat továbbra is vizsgálni fogja, hogyan tud segíteni a válság enyhítésében.

A Bridgestone EMIA (Európa, Oroszország, Közel-Kelet, India és Afrika)

A Bridgestone EMIA, cégközpont Zaventem (Belgium), a Bridgestone Corporation tagja több mint húszezer alkalmazottal, a régió 40 országában folytatott üzleti tevékenységgel. A fejlett megoldások és fenntartható mobilitás autóipari kulcsszereplőjeként világszinten vezető szerepet tölt be. A prémium kategóriájú gumiabroncsokon túl, a vállalat gumiabroncs-központú és mobilitási megoldások bővülő portfolióját kínálja, amelyet innovatív technológiák támogatnak, és amely világszerte javítja az emberek mozgását, életét, munkáját és szórakozását. Ügyfeleit több ezer szervizponttal rendelkező, kiterjedt kiskereskedelmi hálózatával szolgálja ki.

A Bridgestone a partnereivel együtt, és az Így szolgálunk mi! mottó szem előtt tartásával, CSR (társadalmi felelősségvállalás) elkötelezettségével azon dolgozik, hogy a közlekedés fenntartható jövőjét alakítsa és jobbá tegye az emberek életét, munkáját, közlekedését és szórakozását.

A Bridgestone európai, oroszországi, közel-keleti, indiai és afrikai jelenlétéről további információért látogasson el a www.bridgestone-emia.com/ és a www.bridgestonenewsroom.eu/ oldalakra. Kövessen bennünket Facebook-on, Instagram-on, YouTube-on és LinkedIn-en!

Szóljon hozzá!