ZETApress

hírportál

Kutyakiállítás a Vásárvárosban

A következő hétvégén 23 ezer kutya gyűlik össze a Hungexpón és a szomszédos Kincsem Parkban. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE) nagyszabású háromnapos rendezvényen a kutya-macskabarátság értelmében nemzetközi macskakiállítást, díszmadár-, nyúl-, tengerimalac- és más kisállat-kiállítást is láthatunk.

A Robinson étterembeli sajtótájékoztatón mi is ott voltunk. Gyenes István önkormányzati miniszter, a verseny fővédnöke elmondta, hogy egyetemi évei előtt dogokat tenyésztett, melyet aztán a család vett át tőle. Kérdésünkre hozzátette, hogy 22 éves Leila lánya is kutyabarát. Régóta szeretne saját házőrzőt, de édesapja eddig sikeresen lebeszélte erről. Öttusázó életmódja ? hisz köztudott róla, hogy részt vett a pekingi olimpián ? nem teszi lehetővé számára a felelős állattartást.

A tágabb családban mégis lett kutya ? folytatta a miniszter. Unokáját ? természetesen szülői engedéllyel ? a minap ajándékozta meg egy kutyával. A törpe uszkárt talán mi is láthatjuk majd a kiállításon október 3-tól 5-ig.

Náray Tamás divattervező is a kiállítás védnöke lesz. Rendszeres jár kiállításokra kutyáival, s olyankor más közeggel találkozik, mint akiket a divatszakmában megismert. Most mégsem nevezi be kutyáit, de nem azért, mintha etikátlannak tartaná a dolgot. Elmondása szerint attól fél inkább, hogyha az övéi lennének a díjnyertesek ? mert ki másé is lennének a legszebbek? ? mindenki bundát kiáltana, pedig csak egy reális eredmény születne. Egészséges optimizmus, annyi szent!

A nemzetközi megméretésre 61 országból érkeznek a gazdik és a kutyusok. Budapest szállodái már hónapokkal ezelőtt megteltek erre az időpontra. A nézők a 100-as busz sűrített járataival közelíthetik meg a kiállítást, melynek részletes programja itt olvasható. Regisztráció is a honlapon lehetséges.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Bekeményít a Hungexpó

Szóljon hozzá!