ZETApress

hírportál

Állatok karácsonya

Ma 09:30-tól rendezték meg az Állatok karácsonyát a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol megünnepeltük Indigó gorillalány 6. születésnapját is. A több órás eseményen az állatkert több lakója kapott karácsonyfát és játékot a rajtuk lévő díszítéssel, amely egy-egy finom eledel volt.

Az Állatkerti Alapítvány több mint két tucat fenyőfát ajándékozott a kertnek, az állatokat – elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, perzsa leopárd, rozsomák – láthatóan jól elszórakoztatta a karácsonyfa. Az orángután például szépen leszedegette a fáról a kapott ínyencséget, de volt olyan állat is, amelyik csak játszott vele. Nemcsak az állatok karácsonyát rendezték meg, hanem Indigó gorillalány 6. szülinapját is tortával ünnepeltük. Végül a Cápasuliban a homokszínű dajkacápák etetését is megnézhettük. Fotóink Egressy Rita felvételei.

Az Alapítvány az állatkert kedvenceinkről egy-egy jövő évi falinaptárt ajándékozott a sajtómunkásoknak. A Fővárosi Állat- és Növénykert az ünnepi időszakban is nyitva tart, de a holnapi Szentestén és 31-én Szilveszterkor rövidített nyitva-tartással, csak 13 óráig várják a látogatókat.

Szóljon hozzá!