ZETApress

hírportál

Megtalálták Dominikot

Édesapja harci kutyái tépték szét Dominikot, tudatták a híradások. A kisfiút már nyár óta kereste mindenki. Édesanyja elmondása szerint a Margitsziget lépcsőjén indult meg a Duna felé, s ott tűnhetett el a habokban. Édesanyja azért nem tudta kimenteni, mert elesett, fejét beverte, s miután visszanyerte eszméletét, a kisfiú már sehol sem volt.

Egy ország kereste azóta is a gyermeket. Előbb szervkereskedők zsákmányának gondolták, később azt hitték, hogy a bűnözői életmódot folytató édesapján akart a gyermekrablással bosszút állni valaki. Az apa is eltűnt akkor, de nem bujkálhatott sokáig. Egy korábbi ügye miatt börtönbe kellett vonulnia, s szeptembertől már a rács mögött van.

Az anya is egyre inkább ellentmondásokba keveredett. Kiderült, hogy nem is járt akkor a szigeten. A héten végre megtört a jég. Bevallotta, hogy Dominik a harci kutyák ketrecébe mászott be otthon, s mire észrevették, az állatok széttépték a védtelen kisfiút. Utána elásta a kis testet valahol. A helyszínt az apa is ismerte, s végül ő vezette nyomra a rendőröket. A bizonyítási eljáráshoz most a kutyák fogmintáit is összevetik a harapási, marcangolási nyomokkal.

Az ügy kapcsán nem árt a helyes kutyatartáson is elgondolkodni. Nem csak az a baj, hogy őrizetlenül hagyták az udvaron a kisfiút, hanem az is, hogy idejekorán nem ismertették őt össze a kutyákkal. Nem szabad odamenni hozzájuk! ? mondhatták neki ahelyett, hogy bemutatták volna őket egymásnak, így a kutyák is megszokták volna a gyereket. Most idegennek, betolakodónak vélték az ebek a kisembert, akkor viszont kisgazdájuknak, sőt barátjuknak érezték volna, akit nekik meg kell védeniük.

Egy évvel ezelőtt egy hasonló esetről írtunk. Akkor egy tanyára került kétéves rottweiler ölt meg már másnap egy kisfiút. Őt sem engedték a rövid láncra kötött négylábúhoz, őket sem ismertették össze egymással. A következmény akkor is hasonló volt a mostanihoz: a kíváncsi kisfiú mégis odament, a házőrző viszont megtámadta a számára idegen ?betolakodót?. Lehet, hogy a gazdákat kéne inkább megtanítani az állatok helyett a helyes viselkedésre, s akkor talán kevesebb ártatlan gyermek esne áldozatul!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pénzért nevelést? | ZETApress

Szóljon hozzá!