ZETApress

hírportál

Ferencvárosi Ellentétek

Tér és időugrás Ferencvárosban. Két művész, két élet, kétféle ábrázolási mód, kétféle szemlélet. Egy kiállítás, egy közös mottó: Mi mindannyian, a Mindenható által teremtett világban is képesek vagyunk a teremtésre.

Két sikeres művész közös kiállítását tekinthetjük meg február 17-én szerdán 18 órától 29-én hétfőn 18 óráig a Lónyai utcai eReSz Kultúr Pontban. Rendhagyó a tárlat, hiszen térben és időben teljesen eltérő világot tekinthet meg a látogató ? derült ki meghívójukból. A falakról a fantasy világa tekint le ránk színes, harsány a képzelet szárnyalása által rendkívül tág spektrumokat mutatva, majd a tárlókon elhelyezett természetes alapanyagokból precízen kidolgozott kisplasztikák ejtik rabul a gyanútlan szemlélőt. A kiállítás maga az alkotóművészet által nyújtott térutazás. Utazás a Földön, a zodiákus jegyeken keresztül a misztérium világába.

A két idegenvezető nem ismeretlen a látogatók számára. Szalai Klára számos sikeres kiállításon mutatta meg a grafikai ábrázolás sokszínűségeinek lehetőségét, Ilka Gábor szobrait pedig már Róma, Párizs, Berlin műértő közönsége is megcsodálhatta. Ennek az utazásnak a budapesti állomását tekintheti meg az, aki ellátogat a galériába. A megnyitón Rádi Károly mutatja be a művészeket. A térugrás zenei, irodalmi hangulatáról Magyar Viktória, Mező Márió és Hábencius György gondoskodik. A belépés ingyenes.

Szóljon hozzá!