ZETApress

hírportál

Triplázott a természetfotós

Idén már 22. alkalommal írta ki az idén a naturArt ? Magyar Természetfotósok Szövetsége hazánk és a régió legrangosabb természetfotós megmérettetését. A GDF SUEZ ? Az Év Természetfotósa 2014 pályázaton hazai és határon túli, profi és amatőr természetfotósok csaknem négyezer képe közül válogatta ki a legjobbakat a zsűri.

A 2015. január 5-én hétfőig látogatható kiállítás tegnap este nyílt meg a Magyar Természettudományi Múzeumban. A zsűri döntése értelmében Az Év Természetfotósa Daróczi Csaba lett, aki immár harmadszor nyerte el ezt a díjat. Az Év Ifjú Természetfotósa ? a tavalyi győzelme után másodszor ? Balla Tihamér lett, Az Év Természetfotóját Selmeczi Dániel készítette.

A pályázat ezúttal minden eddiginél szorosabb versenyt hozott: az értékes és komoly szakmai elismerést jelentő díjakért a döntőben több mint hatvan alkotó 98 műve versengett. A szoros versenyt mi sem jelzi jobban, mint az a tény, hogy a zsűrizés során a két legjobb kollekció között végül alig néhány tized pontnyi különbség döntött. Az utolsó fordulóba jutott kilencvennyolc fotográfia látható a kiállításon. Ezek a fotók kerültek az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent Az év természetfotói ? Magyarország 2014 című kötetbe is.

Szóljon hozzá!