ZETApress

hírportál

Két napban a jövő

Ismét lesz Pollack Expo! Két év után újra élőben, a pécsi Expo Centerben rendezi meg február 24-25-én csütörtök-pénteken a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara (PTE MIK) a legnagyobb vidéki műszaki-építőipari szakmai kiállítást és konferenciát, a Pollack Expot – tudatta Kottász Gergely sajtóreferens.

A hagyományosan az egyetemi kar képzéseihez igazított területeken, azaz az építészethez és az építőiparhoz, az épületgépészethez és a gépészethez, az informatikához és a környezetiparhoz, valamint a villamosiparhoz kapcsolódó mintegy 100 előadással, több mint 110 kiállítóval várják a műszaki, illetve a mérnöki tudományok újdonságai és megoldásai iránt nyitott egyetemi hallgatókat, a gyakorló szakembereket és a nagyközönséget.

Az egyetem, az ipar és a mérnöktársadalom találkozóhelyeként jellemzett Pollack Expot – amely az egykori egyetemi szaknapokból nőtt ki – idén immár 15. alkalommal rendezik meg, hagyományosan az ország különböző területeiről érkező vállalkozások technikai, technológiai újdonságainak látványos bemutatásával, valamint a legújabb eljárásokat, kutatásokat, trendeket felsorakoztató előadásokkal. Így idén többek között betekintést nyerhetünk az építészeben alkalmazott 3D nyomtatási lehetőségekbe, megismerhetjük az épületgépészet okos-kelléktárát vagy az autóipari szoftvertesztelés jövőjét, megtudhatjuk, hogy miként lehet utólagosan javítani a hulladékból keletkezett tüzelőanyag minőségét vagy hogyan tudunk villamos energiát termelni a tetőbe integrált napelemekkel. A kiállítóterekben többek között megtekinthető lesz egy hidrogéntüzelőanyag-cellával működtetett hajó, a munkavédelmi VR szimuláció és a munkavédelmi divatbemutató mellett egy látványos zsaluzatépítő verseny is várja az érdeklődőket. A Pollack Expon a PTE KTK-val közösen rendezik meg a Cleantech fókuszú Simonyi Hackathont, egy szórakoztató és izgalmas versenyt, amelyen a PTE különböző karairól érkező egyetemi csapatok egy problémára adott válaszként konkrét termék- vagy szolgáltatásötletet dolgoznak ki.

A szakmai rendezvényen a PTE MIK vezetése együttműködési megállapodást ír alá az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, valamint a Baranya Megyei Mérnöki Kamara képviselőjével, illetve hivatalosan is bejelentik a HUAWEI, valamint Protecta Elektronikai Kft. támogatását. Az expo ezúttal is lehetőséget ad a Baranya Megyei Mérnöki Kamara és a Dél-dunántúli Építész Kamara tagjainak akkreditált előadások meghallgatására. A szakmai rendezvény mind a szakemberek, mind a hallgatók számára kiváló kapcsolatépítési lehetőséget is jelent, és a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is számos állásajánlattal érkeznek a kiállítók. A rendezvényre várják a város középiskolásait, számukra egy versennyel (és sok értékes nyereménnyel) készülnek a szervezők, de a technika, a jövő technológiája iránt érdeklődő látogatókat is. Az Pollack Expon továbbra is ingyenesen, de idén védettségi igazolvánnyal lehet részt venni és a közösségi terekben kötelező lesz a maszkviselés. A Pollack Expo a jövő hét csütörtök-péntekén várja a műszaki érdeklődésű közönséget a Pécsi Expo Centerben. A kiállítás és a szekció-előadások részletes programja idekattintva tölthető le.

Szóljon hozzá!