ZETApress

hírportál

Tanévkezdő szemrevaló hallgatóknak

A tanévkezdéssel járó hosszúra nyúló előadások, az egész napon át tartó figyelem komoly megterhelést jelent a fiatal szemek számára. A látási problémákkal küzdő fiataloknak kínál kellemesebb közérzetet és egészséges viseletet egy új, kiemelkedően kényelmes szilikon hidrogél alapú kontaktlencse. Az AIR OPTIX AQUA biztosítja azt a fajta komfortérzetet, ami elengedhetetlen az iskolapadban töltött órák alatt is.

Ha szeptember, akkor az a legtöbb fiatal számára iskolakezdés. Egész napon át tartó előadások, éjszakába nyúló felkészülések, valamint a lazítást és ismerkedést szolgáló bulik jellemzik ezt az időszakot. Számos kezdeményezés szolgálja a tanévkezdés megkönnyítését, így az ún. diákcsomag is, amit a felsőoktatásba bekerülő 105 ezer első éves hallgató kap kézhez. Az iskolakezdést a csomagban található számos hasznos dolog és információ mellett egy, a kontaktlencse viselettel fogalakozó tájékoztató füzettel is támogatják, amely a kontaktlencse alkalmazásának helyes módjára hívja fel a hallgatók figyelmét, illetve tájékoztatják őket a különféle lehetőségekről.

Sokak számára szükséges és fontos, hogy az egyetemi, főiskolai élet meghatározó pillanataihoz ? a szórakozáshoz és a tanuláshoz egyaránt ? egészséges és kényelmes kontaktlencsét viselhessenek. Látásuk javítását az eddigi módszereknél egy határozottan kellemesebb, természetesebb érzést biztosító megoldással hivatott szolgálni egy, szeptembertől forgalomba kerülő szilikon hidrogél alapú lencse.

A kontaktlencse a bliszter ? az a kicsiny műanyagtároló-edény, amiben a lencse forgalomba kerül ? folyadékában lévő speciális anyagnak köszönhetően válik könnyed, kellemes viseletté. A lencse felszínét ez az egyedülálló hatóanyag vonja be, így lágy és selymes réteget képezve egész napos komfortérzetet biztosít. A speciális közeg a lencsefelszínnel kölcsönhatásba lépve a lehető legkisebbre csökkenti a kontaktlencse kiszáradásának mértékét, az alapanyag kiváló nedvességmegtartó képességének köszönhetően. A speciális ultrasima lencsefelszín ellenáll a lencseviselet kapcsán jelentkező felrakódásoknak, így zavartalan lencseviseletet biztosít a teljes kihordási idő alatt.

Az új lencse ötször több oxigénhez juttatja a szemet, mint a hagyományos hidrogél alapú lencsék, ezáltal segít kivédeni az oxigénhiányból adódó kellemetlen tüneteket. A fent említettek miatt válik kényelmessé a lencse már az első illesztéskor, viselése könnyed és természetes egész napon át, sőt akár egy hónapon keresztül is.

Természetesen ez esetben is elengedhetetlen a lencseviseletet megelőző alapos szemvizsgálat, mellyel biztosítani tudjuk, hogy az egyénre-szabott megfelelő látásjavító eszközzel segítsük szemünk kényelmét és a tisztán látást, ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a rendszeres kontrollról sem, ahol a szemorvos/optometrista segítségével ellenőriztetni tudjuk, hogy a kontaktlencse megfelelő erősségű és típusú-e számunkra.

Az AIR OPTIX AQUA a korábbi termékeknél természetesebb, kellemesebb érzést kínál használóinak, mindamellett könnyed viselést és nem utolsó sorban a szem széleskörű védelmét hivatott szolgálni! Ez az új, könnyed, kifejezetten kényelmes havi viseletű kontaktlencse különösen hasznos a tanórákat buzgó figyelemmel kísérő diáksereg számára.

Szóljon hozzá!