ZETApress

hírportál

Fogyatékosok Bölcsfán

A nyíregyházi Bárczy Gusztáv Általános Iskolában tanuló középsúlyosan fogyatékos gyermekek számára szervezett gyermektábort június 25-e és július 3-a között a Huniverzum az Emberi Értékekért Alapítvány az Egertől 20 km-re található Cserépfalu ? Bölcsfai erdészházban.

A tábor több mint 50 résztvevőnek, köztük az intézményhez tartozó 17 fogyatékkal élő gyermeknek és gondozóiknak jelent kikapcsolódást, feltöltődést az éves fejlesztő munka után. A színes programban helyet kap közös játék, ?szafari?, kézműves foglalkozás, szalonnasütés, kecskesimogatás, arcfestés, bátorságpróba, sőt, még környezetvédelmi önkéntes akció is, partnerségben az Emisszió Egyesülettel, a Kaptárkő Környezetvédelmi Egyesülettel és a Harmatcsepp Közhasznú Egyesülettel.

Az átlagosnál gyengébb szociokulturális környezetből érkező, esetenként halmozottan fogyatékos gyermekek, fiatalok reintegrációjához értékes eszköz az immár több éves hagyományra visszatekintő tábor. Az erdészház körüli gazdag állat- és növényvilág segítségével a tanulók a gyakorlatban egészíthetik ki a tanév során elsajátított környezeti ismereteket.

Az esemény védnöke Kósik István, Cserépfalu polgármestere, az anyagi háttér megteremtésében pedig támogatóként a Huniverzum Alapítvány mellett a Nyírmadai Szociális Támogató Szolgálat és a Provident Pénzügyi Zrt nyújtott segítséget.

Leskó Mihályné Ilona, a tábor vezetője elmondta: ? Nagy öröm volt minden résztvevő számára, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére idén is sikerült megszervezni a tábort. Civil szervezetek és támogatók fogtak össze, mindegyik a maga tudását, eszközeit adja be a ?közösbe?. A táborban a sérült, fogyatékos gyermekeket a hétköznapoktól eltérő és rendkívül pozitív élmények, ingerek érik, melyek hatalmas lendületet adnak nekik a fejlődésben. Hálásak vagyunk a támogatóknak, amiért segítettek ? a sérült gyermekeket nevelő szülők anyagi helyzete többnyire nem tenné lehetővé, hogy saját forrásból finanszírozzanak egy ilyen tábort.

Tar János regionális vezető is meglátogatta a tábort a támogató Provident Pénzügyi Zrt. képviseletében. Elmondása szerint a vállalat társadalmi felelősségvállalás programja számára ugyan a felelős hitelezés és a korszerű gazdasági ismeretek átadása az elsődleges, azonban a helyi közösségek mostanihoz hasonló kezdeményezéseit is igyekeznek pályázati úton támogatni, hiszen a vállalat munkatársai, ügyfelei is a helyi közösségekben élnek. A régióban a Provident a mostani esemény mellett idén 5. alkalommal támogatta az Egri Sérült Gyermekek Napját.

Szóljon hozzá!