ZETApress

hírportál

Déméter GyöngyHáza

Megnyitotta a Démétér Alapítvány a daganatos gyerekek új terápiás központját. Május 10-én pénteken az alapítvány vezetői, munkatársai, érintett családok és támogatók részvételével megnyitották a GyöngyHázat.

A Démétér Alapítvány új terápiás központja Doboz-Szanazugon található, közel egy év alatt újították fel a régi épületet. Súlyos betegségen átesett gyerekeket és családjukat segítik itt a teljes gyógyulásban.

Dr. Kriván Gergely a megnyitón köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal vagy adományaikkal segítették a központ létrehozását. – A testi-lelki rehabilitáció egy több hónapos, akár éves folyamat. Ezt az otthont azért hoztuk létre munkatársaimmal és segítőinkkel, hogy ezen az úton a gyerekek és a családok tovább mehessenek – mondta az alapítvány elnöke. Az ünnepségen Köves Mihály, Doboz község polgármestere és Alt Norbert, Gyula város alpolgármestere is részt vettek és hangsúlyozták: a továbbiakban is örömmel támogatják a családok gyógyulását a szanazugi központban.

Sedlák Gabriella, az alapítvány programvezetője koordinálta a felújítás teljes folyamatát. Mint mondta: azoknak a családoknak, akik együtt küzdötték végig a betegséget, ez a ház lehetőséget biztosít arra, hogy újra találkozzanak – most már egészségesen. A kórházból frissen hazakerült gyerekeknek és szüleiknek pedig abban tudnak segíteni, hogy minél előbb visszataláljanak a korábbi életritmusba, és feldolgozzák a hónapokig tartó nehéz időszak traumáját.

A központ szakmai vezetője Némethné Tóth Szilvia lelkész, a Démétér Ház lelkigondozója lesz. A köszöntők után megáldotta az új központot és benne gyógyulókat, valamint ünnepélyesen megkondították a Remény Harangját. Az esemény végén dr. Kriván Gergely a jelenlévő gyógyult gyermekek segítségével időkapszulát helyezett el az épület mellett. A most még üres területen is megkezdődtek már a kertépítési munkák: a tervek szerint csendes elvonulásra alkalmas, árnyas padok és játszótér is készül itt az érintett családoknak.

Szóljon hozzá!