ZETApress

hírportál

Sikerrel a mellrák ellen

Boldog nyertesekKihirdették a Mellrák Elleni Küzdelem Hősei pályázat 2019-es nyerteseit. Második alkalommal hirdette meg az AVON a Mellrák Elleni Küzdelem Hősei pályázatát, amin olyan nőket díjaztak, akik munkájukkal hozzájárulnak a mellrákban érintett nők gyógyulásához és segítenek nekik a legnehezebb időszakban.

Az idei nyertesek között ketten maguk is leküzdötték a betegséget és a saját tapasztalataik révén segítenek sorstársaiknak. A harmadik díjazott egy pszichológus, aki elhivatottan azért dolgozik, hogy betegeinek a lelke is meggyógyuljon ? tudatta Kósa-Jónás Fanni, WELL PR Ügynökség. Fotónkon Radeczky Zoltán, Karsza Péterné Szalánczi Beáta, dr. Drajko Veronika, Hargitai Márta, Désfalvi Judit, Bodnár Erika, Kósa Anita és László Krisztina látható.

Az emlődaganat ma már szerencsére nem kell, hogy végzetes legyen, de ehhez az szükséges, hogy időben felismerjék. A gyógyulási folyamat ugyanakkor nem könnyű, az érintetteknek hatalmas harcot kell megvívniuk. A mellrák elleni küzdelemben rengeteg erőt ad a betegeknek a közvetlen környezetük támogatása. Szerencsére sok olyan köztünk élő jótevő létezik, akik munkájukkal a mellrákban érintett nőket. Az AVON immár második alkalommal kereste ezeket az önzetlen jótevőket a Mellrák Elleni Küzdelem Hősei című pályázatán. A hősök közül kettőt az öt főből álló szakmai zsűri, egyet pedig a közönség szavazatai alapján választottak ki. A díjazottak mindegyike egy-egymillió forintos támogatásban részesül, amelyet a mellrák elleni küzdelemmel összefüggő projektjeikre fordíthatnak.

? Csupa erős és bátor nőt ismerhettünk meg idén is a pályázaton. Zsűritársaimmal nem volt egyszerű dolgunk, hogy a beérkezett pályázatok közül kiválasszuk a két nyertest, de a közönségszavazás is izgalmasan alakult, mert összesen 41 ezer szavazat érkezett a hős jelöltjeinkre. Bízunk benne, hogy a nyerteseink a támogatásunknak köszönhetően közelebb kerülnek céljaik megvalósításához és még több nő számára tudnak érdemi segítséget nyújtani. Hiszünk abban, hogy összefogással tudunk tenni az emlődaganatban érintett nők testi és lelki gyógyulásáért és azért, hogy ne veszítsünk el több nőt ebben a betegségben ? nyilatkozta a Mellrák Elleni Küzdelem pályázat díjátadóján Kósa Anita, az AVON Magyarország szóvivője.

Az idei nyertesek:

Bodnár Erika maga is legyőzte a mellrákot és a betegségét követően kezdte el önkéntes munkáját a Mellrákinfó Egyesület Borsodi csoportjában, aminek most már a vezetője. Az ő nevéhez kapcsolódik a Pink Gasztrokampány különleges kezdeményezés, amely keretén belül vendéglátóhelyeket kértek fel arra, hogy vegyenek fel rózsaszín ételeket a kínálatukba. Azon kívül, hogy ezáltal rengeteg embert tudtak megszólítani és felhívni a figyelmüket a mellrák veszélyeire, a rózsaszín ételek megvásárlásával a vendégek támogathatták az Egyesület munkáját is. ? Ez a győzelem nem csak engem illet meg, hanem az egész csapatot és a családomat is, akik mindig mellettem állnak és segítenek megvalósítani az ötleteimet. A támogatást a már megvalósult és a jövőbeli projektjeink kommunikációjára fogjuk fordítani ? mondta el Bodnár Erika a díj átvételekor.

Désfalvi Judit klinikai pszichológus a mellrákban érintett nők kezelésével is foglalkozik. Létrehozta a Pink Bolero Klubot, ahol az emlődaganatban érintett hölgyek lelki támogatásban részesülnek. Folyamatosan képzi magát, és nemcsak gyakorló pszichológusként, hanem kutatóként is hozzájárul a mellrák elleni küzdelem sikerességéhez. Ezen kívül szerkesztője volt a Gyógyulásom könyve című ingyenesen elérhető kiadványnak, ami érthetően foglalja össze a rákos megbetegedésekkel kapcsolatos legfőbb információkat. ? Rendkívül megható, hogy összesen heten jelöltek a pályázatra. A támogatást az Egyesület tematikus programjaira, az emlődaganatos nők további edukációjára és az Egyesület csoportfoglalkozásira szakértők ? például mammográfus, művészek, akik példaképek a gyógyulásban ? meghívására fordítom majd. A legnagyobb erőt a mosoly adja, amikor bejön egy beteg összetörve és a közös munkának köszönhetően ismét elkezd bízni magában ? mondta el Désfalvi Judit a díjátadón.

Hargitai Márta szintén emlőrák-túlélő, aki a betegség legyőzését követően létrehozta a Mell-véd Közösség az Emlődaganatosokért csoportot a Facebookon, és elindította a Díszítsük fel az onkológiák falát! akciót. ? Fantasztikus érzés, hogy részese lehettem a pályázatnak. Amíg nem voltam daganatos beteg, nem foglalkoztam a mellrákkal. Mint túlélő, látom, hogy mennyire fontos, hogy beszéljünk a betegségről, az érintetteknek támogatást nyújtsunk. Szétforgácsolva erőtlenek vagyunk, hiszem, hogy együtt sokkal több mindent érhetünk el. Ezért is szeretnék létrehozni egy honlapot a támogatás összegéből, ahol hasznos információkat lehet majd megtalálni a kockázat csökkentésről, a betegségről, rehabilitációnkról, gyógyulásunkról, valamint összekapcsolnám az összes daganatos megbetegedéssel foglalkozó civilszervezetet. Terveim között szerepel egy tájékoztató kiadvány létrehozása az érintettek és hozzátartozóik számára ? nyilatkozta a jövőbeli terveiről Hargitai Márta.

A díjátadó ünnepségen részt vett a pályázat valamennyi jelöltje, hiszen ha nem is nyerhette el mindegyikük a kitüntető címet, már azzal mindenki nyert, hogy a 21 önzetlen és áldozatkész hölgy tevékenysége nyilvánosságot kaphatott. A díjátadó egy kerekasztal-beszélgetéssel zárult, ahol az érintettek átbeszélték a területüket érintő aktuális kérdéseket, és közös megoldási javaslatokat kerestek.

Az Avon

Az Avon több mint 130 éve áll a nők mellett: innovatív, minőségi szépségápolási termékeket kínálva nők által, nőknek. Világszerte több millió független Tanácsadó értékesíti kapcsolatrendszerén keresztül az olyan ikonikus márkákat, mint például az Avon Color vagy az ANEW, ezáltal építve saját szépségápolási vállalkozását teljes- vagy rész-munkaidőben. Az Avon támogatja a nők önmegvalósítását, vállalkozói szellemét és jólétét. Világszerte több mint egymilliárd dollárt adományozott a nőket érintő társadalmi és egészségügyi problémák megoldásának támogatására.

Szóljon hozzá!