ZETApress

hírportál

Őszi első lett az MTK

A hétfő esti, soproni mérkőzés eredményétől függetlenül az MTK lett az őszi első a Soproni Ligában. Igaz ehhez az is kellett, hogy üldözői közül a Honvéd délután 4:3-ra kikapjon a sereghajtó Tatabányától, az Újpest pedig otthon tegnap este a hosszabbításban kiegyenlítse a Debrecen 1:0-s vezetését. Ma is született két 1:1-es döntetlen: Kaposvár a REAC-tól, míg Siófok Paksról hozta el ilyen eredménnyel az egyik pontot.

Ma délután a tatabányain kívül további három hazai győzelem született. Nyíregyháza 2:1-re verte a Vasast, a Győr 5:1-re a Diósgyőrt, míg a Fehérvár 2:0-ra verte Egerszeget. Holnap az NB II Nyugati csoportjában is véget ér a szezon a három elmaradt mérkőzés pótlásával. Figyelmünk akkor már a dél-afrikai Durbanra irányul, ahol a 2010-es foci-vb selejtezőinek csoportbeosztását sorsolják.

Demszky szembemegy a testülettel

Bizonytalan a jövő évi utcai futóversenyek sorsa a fővárosban. A Közgyűlés Városvédelmi bizottsága nem engedélyezte a további versenyeket, a főpolgármester viszont döntésüket hatályon kívül helyezte, s a városatyákat új eljárásra kötelezte. Újságírói kérdésre elmondta, hogy újabb tiltásuk esetén a kérdést a Közgyűlés elé viszi. Ott aztán újra szembe lehet szállni a döntéssel az idők végeztéig.

A tavaly őszi önkormányzati választások után több helyen került a helyi ellenzékhez tartozó polgármester a városvezetői székbe. Néhányuk tiszteletdíját a többség rögvest csökkentette. Nem az addigi munkájával voltak elégedetlenek, ezt figyelmeztetésnek szánták. Meg akarták mutatni helyi hatalmukat. Demszkynek ilyesmitől nem kell tartania, mert a 66 fős testületben 33-33 az arány. Itt ő képezi a mérleg nyelvét, így bármit el tud érni. Kérdés csak az, hogy kinek üzlet ma Budapesten utcai futóversenyt rendezni, ha ezért a városvezetőkkel is érdemes szembemenni?

Szóljon hozzá!