ZETApress

hírportál

53 magyar érem Pöstyénben

Az Olimpiai Reménységek Versenyén fölényesen nyerte a pontversenyt a magyar csapat a szlovákiai EORV-n. 22 ország, több száz versenyzője vett részt a hétvégén a szlovákiai Pöstyénben azon a versenyen, amelyen a serdülő és az ifi versenyzők mérhették össze tudásukat.

A néhány évvel ezelőtt még szlovák?cseh?lengyel?magyar négyes találkozónak számító viadalból mára igazi világtalálkozó lett. A 22 résztvevő ország között voltak természetesen a németek egy nagyon erős csapattal, de például az ausztrálok, a dél-afrikaiak, a törökök vagy a finnek is neveztek, sőt még Szingapúrból is érkeztek kajakosok illetve kenusok.

A magyar válogatott 69 versenyzővel vett részt, és 23 arany-, 18 ezüst- valamint 12 bronzéremmel fölényesen az éremtáblázat élén végzett. Az elsőség kérdése a ponttáblázaton sem volt kérdéses, Magyarország ugyanis 556 pontot gyűjtött, míg a második németek ?csak? 370-et, a lengyelek lettek a harmadikok.

Remek társaság jött össze, az edzők is kitettek magukért, nagyon jól tudtak együtt dolgozni ? mesélte Hüttner Csaba ifjúsági kapitány. ? A négyeseket nagyon szépen össze tudtuk csiszolni, a női K-4 és a férfi K-4 versenyzése is tetszett. A férfiak kifejezetten nagy fölénnyel nyerték a négyest, a női négyes dobogójára pedig két magyar csapat is felállhatott. A legkisebbekből, a 95-ös lányokból ugyanis szintén összeállítottunk egy négyest, akik a 93-asok között tudták megcsípni a dobogót.

A fiú kajakosok közül ki lehet emelni Noé Bálintot, aki nyáron a moszkvai Európa-bajnokságon is indulhatott. Bálint az 1000 egyest és az 500 párost is megnyerte, sőt a győztes K?4-ben is bennült. A lányoknál Hagymási Réka mindkét olimpiai számot, a 200 és az 500 egyest is aranyéremmel zárta, és segítette a győztes 500 négyest is. Remek hétvégét zártak tehát a magyar fiatalok Pöstyénben! ? mondta a kapitány. További információk a szövetség honlapján olvashatók.

Szóljon hozzá!