ZETApress

hírportál

Megismételt eredmény

Másodszor sem bírt Észak-Pest Dél-Budával: az újonc BMTE gól nélküli I. félidő után 1:1-es döntetlent játszott a vendég ÚFC-vel a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. A találkozót az M4 Sport kérésére 15 perccel később kezdték. A Budafok házigazdaként, az Újpest vendégként először ért el döntetlent a szezonban.

Augusztus 23-án a két együttes első, Megyeri úti összecsapása is 1:1-re végződött. A Budafok már négy, az Újpest öt mérkőzés óta nem tudott nyerni, bár utóbbinál benne van az a 10. fordulóbeli 3:0-s vereség is, mert a játékosait sújtó koronavírus-járvány miatt nem állt ki a DVTK ellen.

Kikapott a Mezőkövesd Zalaegerszegen. A hazaiak 2:0-s I. félidő után 3:0-s győzelmet arattak a borsodiak felett tegnap délután. A zalaiak két elveszített bajnoki meccs után diadalmaskodtak újra, míg a Zsóry sorozatban 5. idegenbeli összecsapásán maradt nyeretlen.

Megint győzött a Fradi a Diósgyőr ellen. A címvédő és listavezető zöld-fehérek 3:1-re győztek tegnap a DVTK otthonában. A két csapat legutóbbi 8 találkozóját az FTC nyerte, amely a mostani bajnokságban 9 győzelemmel és 2 döntetlennel továbbra is veretlen. Rebrov edző igyekezett pihentetni csapatát a keddi, kijevi BL-mérkőzésre, erre utalt a kezdőcsapat összeállítása, majd a sok csere a II. félidőben. A Ferencváros a döntő pillanatokban hatékonyabbnak bizonyult, így célját elérve készülhet a következő feladatra.

A Kisvárda a PAFC vendégeként a tegnap esti felcsúti gól nélküli döntetlennel visszacsúszott az 5. helyre a tabellán.

A Honvédnak a kétgólos előny is kevés volt az MTK legyőzéséhez: délután kétgólos I. félidői előnyről 2:2-t játszott a vendég MTK-val a Megyeri úton. A Honvéd nyeretlenségi sorozata immár hét mérkőzés óta tart: három vereség mellett negyedszer játszott döntetlent. Hét közben Kun Gábor, a Honvéd ügyvezető igazgatója utalva Bódog Tamás vezetőedző kispesti állására elmondta, hogy az MTK ellen mindenképpen nyernie kell csapatának, mert más eredmény esetén változtatásra van szükség!

A Paks legyőzte a Fehérvárt: Bognár György csapata Ádám Martin 89. percben szerzett góljával 1:0-ra legyőzte a vendég Fejér megyeieket az NB I 13. forduló mai zárómérkőzésén. Sikerüknek köszönhetően a tolnaiak feljöttek a tabella 3. helyére, és egy pontra megközelítették a 2. fehérváriakat.

Eredmények: BMTE-ÚFC 1:1 (0:0), ZTE-Zsóry 3:0 (2:0), DVTK-FTC 1:3 (1:2), PAFC-Kisvárda 0:0, Bp. Honvéd-MTK 2:2 (2:0), Paks-Fehérvár 1:0 (0:0). A tabellán 1. FTC 29, 2. Fehérvár 22, 3-4. Paks, Kisvárda 21-21, 5-6. PAFC, MTK 19-19, 7. BMTE 15, 8. ZTE 14, 9. úFC 12, 10. Zsóry 11, 11-12. DVTK, Honvéd 10-10 pont.

Szóljon hozzá!