ZETApress

hírportál

Kutyusok a Népligetben

Bugár Anna színésznőSzuper kutyás programokkal várnak a VI. Örökbefogadott Állatok Napján. Nemcsak élményekkel, hanem a helyes állattartással kapcsolatos ismeretekkel is gazdagodhat az, aki részt vesz szeptember 23-án vasárnap 10 és 16 óra között a népligeti Planetárium mögötti rendezvényen.

A programsorozat az Illatos úti ebtelepet támogató Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány szervezésében, a Kőbányai Önkormányzat támogatásával valósul meg. A szervezők az örökbefogadott állatokon és gazdijaikon kívül várnak minden kutya- és macskatartót, valamint azon állatbarátokat is, akik még csak fontolgatják négylábú házi kedvenc beszerzését.

Lesz kutya-gazdi szépség- és kutyabehívó verseny, interaktív kutyanevelési és más bemutatók, óriás méretű kutyás ki mit tud társasjáték, örökbefogadott állatok közös fotózása és kutyahűségeskü, miniszínház és kvízjáték a felelős állattartásról, örökbefogadási tanácsadás. A résztvevők találkozhatnak Körtével, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság keresőkutyájával, Mandyvel, a HEDDTech robbanószer kereső négylábújával, sok-sok szakemberrel, valamint a dunaszerdahelyi Bugár Annával, a Jóban?Rosszban tévésorozat Barta Enikőjével, aki nemcsak gazdiként érkezik, hanem a kutya-gazdi szépségverseny egyik zsűritagjaként is.

Aki kedvet kap az örökbefogadáshoz, a FÖRI Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepének sátrában számítógépen megnézheti a telepen élő állatokat és kiválaszthatja, azt a szerencsés négylábút, akit haza szeretne vinni, persze csak alapos megfontolás után. Emellett tanácsokat is kaphatnak a telep vezető állatorvosától. A rendezvény kiemelt témája lesz idén a viselkedészavarok és a helyes szocializáció kérdése, amely nemcsak a gazdikat és magukat az állatokat, azok jólétét, hanem a környezetüket is érinti.

Az idei Örökbefogadott Állatok Napja a hatodik a sorban, de még mindig óriási szükség van rá ? hívja fel a figyelmet a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) Állategészségügyi Szolgálatának Illatos úti telepét segítő Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány, hozzátéve, hogy a magyar állattartói kultúra színvonalának elégtelenségéből fakadó problémák leginkább az Illatos úti telepen, ill. más gyepmesteri telepeken érezhetőek a legjobban. Évente közel kétezer állat kerül a telepre, ezért többek között rövid távon az örökbefogadás segítésére, hosszú távon pedig a nevelésre van szükség. A rendezvény életre hívója hat évvel ezelőtt maga a FÖRI Állategészségügyi Szolgálata volt.

A rendezvényen a házi-kedvenccel együtt részt venni kívánók az állat oltási könyvét is hozzák magukkal, a kutyabehívó versenyre nevezők pedig az állat kedvenc játékát is! Minden program ingyenes. A részletes program idekattintva olvasható. A rendezvény szervezője a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány, szakmai partnere a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) Állategészségügyi Szolgálata, támogatója Kőbánya Önkormányzata.

Szóljon hozzá!