ZETApress

hírportál

Vigyázat, petárdák!

Kutya szilveszterkor a zárt lakásbanA szilveszteri petárdázáskor minden évben állatok ezrei rohannak világgá. Sokan közülük a kocsik kerekei alatt, vagy a sintértelepeken végzik, vagy sosem jutnak haza. Ezért kéri a gazdákat a Noé Állatotthon Alapítvány, hogy december 31-én és január 1-jén tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva.

Mivel a petárdák és a (kis) tűzijátékok használata és árusítása 2005-től tilos, kérjük, a petárdázókat jelentsék be a rendőrségen! Figyelem! Tapasztalataink szerint a durrogtatást már karácsony után megkezdik, ezért a két ünnep között is fokozott óvatosságot javaslunk a gazdiknak. Ha szükséges, gondoskodjanak előre enyhe nyugtatóról az állatok számára ? erről a kezelő állatorvos tud bővebb információt adni. Mivel többször előfordult, hogy az állatok ijedtükben kitörték az ablakot vagy kiásták magukat a pajtából, kertből, stb., ezért feltétlenül szükséges, hogy a bezárt állatokon is legyen nyakörv és vízhatlan biléta a gazdi adataival. (Ha eddig nem tette meg, itt az ideje kutyája bechipeztetésének is!)

A Noé Állatotthon Alapítvány, ahogy minden évben, idén is ügyeletet tart december 31-én éjjel és folyamatosan fogadja az elveszett és talált állatok bejelentéseit a 06-70/635-0780-as mobilszámon, illetve az e-mailcímen! Kérjük, írják meg az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, színét, szőrhosszát, becsült korát, nemét, különös ismertetőjelét, ha van, illetve azt, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint saját elérhetőségüket! Amennyiben egyezést találunk bármely elveszett-talált állat között, értesítjük az érintetteket!

Az elveszett-talált állatok nyilvántartása e weboldalról tölthető le. Sok állatotthon nem tart nyitva az ünnepek alatt vagy részleges nyitva tartással fogadja csak a látogatókat, ezért kérjük, hogy az elvesztők és megtalálók legyenek türelemmel, mivel január 4-én már szinte minden menhely elérhető lesz.

Felhívjuk a megtalálók figyelmét, hogy az amúgy is teltházzal üzemelő állatotthonok szilveszterre általában olyan mértékben túlzsúfolttá válnak, hogy a petárdázás során bejelentett állatokat már nem áll módjukban befogadni, ezért feltétlenül fontos, hogy az eredeti gazdákat próbálják megtalálni és a talált állatok adatait jelentsék be a fenti elérhetőségeken!

Az elveszett kutyusok gazdáinak javasoljuk, hogy Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Illatos úti Állategészségügyi Telepét Ferencvárosban. A nyitva tartásról, telefonon érdeklődhetnek a (06-1) 280-6832-es telefonszámon, vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló eb-befogónál, vagy a gyepmesteri telepen!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Vigyázat, petárdák! | ZETApress

Szóljon hozzá!