ZETApress

hírportál

Kutyák és bringák a jégcsarnoknál

IV. Téli SportágválasztóKutyaszánhúzó Medvekupa lesz a versegyházi Medveotthon területén és környékén március 24-25-én szombat-vasárnap ? tudtuk meg délelőtt Horváth János versenyigazgatótól a IV. Téli Sportágválasztón.

A tapasztalt versenyző és versenybíró kutyaszánnal és szánhúzó kutyáival érkezett kamaraerdei otthonából a káposztásmegyeri Vasas Jégcsarnokhoz, de hó híján nem fogta be állatait. Nem őket, hanem a hótalpakat féltette a sáros talajon, hiszen az edzett négylábúaknak meg se kottyant volna a könnyű szán vontatása. Elmondta, hogy legközelebb március elején áll rajthoz kutyáival egy több mint 300 kilométeres franciaországi versenyen, ahol a szán jóval nehezebb lesz a mostaninál, mert bele kell pakolnia a kötelező felszerelést is. Március 22-én érkezik haza a Medvekupa levezénylésére.

Hó híján a kutyabarát gyerekek egy-egy kutya után kötve futhattak egy-egy kört a lezárt pályán, elmaradt viszont a tavaszi-őszi sportágválasztókon megszokott kerékpárhúzás kutyával. Erre majd május végén kerülhet sor Kőbányán. Bringázni viszont most is lehetett, magam is kipróbáltam egy terepjárót, de az épített akadályokat (raklapokat, vastag léceket) inkább kikerültem. Persze csak a bringa védelmében?

A tavaszias időjárás rányomta bélyegét a szabadtéri programokra. A műagyag sílesiklópályán és a műanyag koripályán speciális felszereléssel lehetett siklani. Szerencsére a jégcsarnok alagsori és emeleti centerpályáin és edzőpályáján igazi jégen lehetett kipróbálni a curlinet és jéghokit, a bobot, szánkót és fakutyát. Az emeleten asztali curling is várta a gyerekeket. A hivatalos megnyitó 11-kor kezdődött a földszinti színpadon. Kiss Gergő vízipólós olimpiai bajnok köszöntője után Orendi Mihály fővédnök, a MOKSZ ügyvezető igazgatója és a MOB téli sportokért felelős alelnöke köszöntötte a megjelenteket, majd sietett Ferihegy 2-re, ahonnan gyorskorcsolyázó olimpikonjaink elrepültek Dél-Koreába.

Nemcsak ketten álltak a színpadon, ott volt Szemán Róbert, Merkapt Zrt. házigazda mellett Patkó Béla Kiki zenész, valamint 3 bajnok: ifjabb Foltán László kenus, Horváth Gábor és Beé István kajakosok, akik egy 20 perces déli jéghokimeccsre készültek. Mivel Gábortól megtudtam, hogy csak egymásnak fognak ütögetni a centerpályán, helyettük inkább a svédasztalos ebédet választottam a VIP-teraszon és nem is döntöttem rosszul! A tejfeles töltött káposzta és a somlói galuska finom volt, kár lett volna kihagyni! A teljes menüsort nem írom le, minek fájdítsam vele olvasóim szívét.

A 20 percre tervezett hokizás alaposan elhúzódott, így ebéd után még megnézhettem, amint a Magyar Válogatott zöld és fehér mezébe öltözött sztárok 3-3 tagja küzd egymással a kispályán, hogy a kiskapuba üthesse a korongot. Akik épp nem a pályán voltak, azok a partvonalról drukkoltak várva, hogy becseréljék őket. S kik alkották a két csapatot? ? A szerdai beharangozónk ötödik bekezdéséből kiderül személyük. Az eredmény senkit sem érdekelt, nézőik inkább autogramjaikra vadásztak.

Legközelebb május 25-26-án péntek-szombaton választhatunk sportágat a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban, de addig sem kell szabadidős sportok nélkül maradnunk Kőbányán: Föld Alatti Futás lesz február 24-én szombaton a Kőbányai Pincerendszerben, a BBU szervezésében. Gyülekező az Előd utca 1-ben, a Rottenbiller parki KÖSZI-ben. Ott a helyünk!

Szóljon hozzá!