ZETApress

hírportál

Új kutyafuttató Ferencvárosban

Új kutyafuttatót és kutya illemhelyet alakíttatott ki a Kulturált eb tartás program 2006 című pályázat keretében a Ferencvárosi Kutyatartók Érdekvédelmi Civil Szervezete, tudtuk meg Dr. Horváth Dávid elnöktől. A kutyafuttató és a kutya illemhely a Ferencvárosi Kutyakiképző Iskola (1097 Budapest, Illatos út 38/b) területe mellett került kialakításra. A terület a József Attila lakótelep széléhez 5 perc sétára van. A területet a Pilisi Parkerdő Gazdaságtól kapta ingyenes használatra a szervezet.

A munkálatok most fejeződtek be. Területrendezést, törmelék és hulladék elszállítását, füvesítést, kerítés, két lakattal zárható kaput készítettek. Kutya illemhely (téglával körülrakott, homokkal feltöltött, 2 méter átmérőjű, négyzet alakú kutya WC, a közepéből rúdon álló tábla jelzi funkcióját, kutya illemhely felirattal), két pad, jelzőtáblák, kutyajátékok (palló, karika, alagút, gumikarikák, palánk, akadályok, stb.) kialakítását végezték el. Két futtató (88 x 21 méteres nagy futtató és a 12 x 11 méteres kis futtató) áll a kutyatulajdonosok rendelkezésére. A parkolóhoz közeli kis futtatóban természetesen van lehetőség arra, hogy ingyenesen kutyaürülék-gyűjtőzacskókhoz jussanak a kutyatulajdonosok az ott kihelyezett fémtartóból.

A jövő héten a Ferencvárosi TV (9S TV) fogja bemutatni műsorában, de a kerületi lakosok mellett a kulturált kutyatartás keretében mások is igénybe vehetik az új szolgáltatást.

Szóljon hozzá!