ZETApress

hírportál

Tovább ölik a péceli macskákat

Május 7-én és 8-án újabb megkínzott, megcsonkított macskákat találtak Pécelen. A Noé Állatotthon Alapítvány nyomravezetők jelentkezését várja és minden helyi macskatulajdonost arra kér: fokozottan vigyázzanak kedvenceikre és tartsák őket folyamatos felügyelet alatt. Az alapítvány még március végén tett feljelentést állatkínzás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen, miután péceli lakosok bejelentették, hogy a környéken több macska eltűnt és legalább hét állat megcsonkított tetemére rá is találtak.

Az egyik helyi lakos macskájának két lábát vágták le, egyiket combtőből, a másikat a lábszáránál ? bár még élt az állat, amikor megtalálták, az állatorvos már nem tudott segíteni rajta, ahogy a tulajdonos másik macskáján sem, akit vízbe fojtottak és látványosan a szomszéd ház elé helyeztek. Egy másik környékbeli lakóhoz egy lefejezett macska tetemét dobták be és több más, vízbe fojtott macskát is találtak a környéken. Mindegyik tetemet jól látható helyre helyezték el.

Tegnapelőtt, május 7-én újabb brutálisan kivégzett macskát talált egy kutyasétáltató. Az állatot kibelezték, fejét levágták, és a tetem mellé helyezték. A péceli rendőrség ezúttal negyed órával a bejelentés után már a helyszínen volt és felvette a jegyzőkönyvet. Péntek reggel szintén megcsonkított macskatetemre bukkantak a lakók ? ezúttal az állat lábát vágták le.

A Noé Állatotthon Alapítvány továbbra is várja azoknak a bejelentéseit, akik bármit tudnak az ügyről, láttak-hallottak bármit, ami összefüggésben lehet a gyilkosságokkal. Azok bejelentéseit is várják, akiknek esetleg az érintett területről állatuk tűnt el, vagy akik megkínzott, illetve megölt állatok tetemére bukkantak a környéken, melyeknek köze lehet az ügyhöz.

A bejelentéseket névtelenül is meg lehet tenni, de az esetleg megadott személyes adatokat is bizalmasan kezelik, harmadik félnek nem adják ki a bejelentő beleegyezése nélkül. A bejelentéseket e-mail-címükre, vagy a 06-30/520-1297 mobilszámukra várják hétfőtől péntekig, 10-től 15 óráig.

Szóljon hozzá!