ZETApress

hírportál

Vízaknába zuhant a kutyus

A szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület állatvédelmi telepe bejáratánál lévő vízóra akna fém fedőlemezét ismeretlenek ellopták. Az állatvédő egyesület munkatársai a telep elé kiengedett egyik kutya nyüszítésére lettek figyelmesek, a szerencsétlen állat beleesett az aknába.

A mély lyuk akkor száraz és üres volt, így a kétméteres zuhanástól az állatnak komolyabb baja nem lett. Persze történhetett volna nagyobb szerencsétlenség is, mondjuk éjszaka arra járó emberek könnyen odaveszhettek volna, ha beleesnek ? szerencsére nem így történt! ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Az esetet az Orpheus Állatvédő Egyesület jelentette a hatóságoknál is, akik segítőkészek, de pesszimisták voltak, mondván a vasanyagokat a gyűjtögetők rendszerint a vasgyűjtőbe viszik. Az állatvédő egyesület szegedi állatmentő munkatársak bejárásai alkalmával számos helyen láttak hasonlóan fedél nélküli aknákat, például a Felső Tisza-parti focipálya és az új lakótömb között összesen három fedél nélküli aknamező van… a nyár közeledtével ilyen esetek kapcsán nem csak a kóborló állatok, de az utcán játszadozó gyermekek is veszélyben lehetnek.

Az állatvédők az egyébként mindig aktuális állateledel, kutyaház, rongy adomány felajánlása mellett arra kérik az állatbarát szimpatizánsokat, ha rendelkeznek vas-, vagy beton-aknafedővel, azt az állatvédelmi telep vízóra aknájának lefedéséhez ajánlják fel!

Szóljon hozzá!