ZETApress

hírportál

PET palackot a hontalan állatokért

Budapest legnagyobb állatotthonában jelenleg közel 600 hontalan, kidobott, megkínzott, rossz körülmények közül és altatás elől mentett állatról gondoskodnak. A Noé Állatotthon Alapítvány kis védenceit most egy igazán környezetbarát megoldással támogathatják az állatbarátok, méghozzá úgy, hogy egy fillérjükbe sem kerül ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Az alapítvány a BelFrit Törökbálint étteremmel együttműködve gyűjti az egy utas PET palackokat, melyek újrahasznosításra kerülnek, az ebből befolyó összeget pedig teljes egészében az állatotthonban élő kutyák, cicák és egyéb állatok gyógykezelésére, ellátására fordítják.

Az akció keretében bármely másfél literes, kiürült, de kupakkal rendelkező (!) és még nem összenyomott PET palack leadható a két helyszínen. A Noé Állatotthon Alapítvány XVII. kerületi, Csordakút úti állatotthonában hétfőtől szombatig fél 10 és fél 4 között veszik át azokat. A törökbálinti Corában működő BelFrit étterem e célra kihelyezett gyűjtőtartályába pedig az áruház nyitvatartási idejében bármikor bedobhatóak hétfőtől csütörtökig 8-tól 21-ig, péntek-szombaton 8-tól 22-ig, vasárnap 8-tól 20-ig a palackok.

A gazdasági válsággal az állatotthon is nehéz helyzetbe került, ezért minden alkalmat megragadunk, hogy az otthonban lévő állatok ellátásához szükséges pénzt előteremtsük ? nyilatkozta Bélafalvy Krisztina, az alapítvány szóvivője. ? A válság miatt sokan kénytelenek megválni kedvenceiktől, így egyre több a kidobott, kirakott állat. Ráadásul egyre kevesebb adomány érkezik és tartalékaink már csak néhány hétre elegendőek. Amikor a törökbálinti BelFrit étterem felajánlotta a lehetőséget, nagyon örültünk, hiszen nem csak bevételi forrást láttunk benne, de egyúttal környezetünk védelmére, a hulladék-újrahasznosítás fontosságára is felhívhatjuk a figyelmet az akcióval.

Természetesen senkit nem akarunk arra buzdítani, hogy egy utas palackokat vegyen, hiszen a környezetbarát megoldás mindenképpen a visszaváltható üveg, rosszabb esetben a visszaváltható műanyag palack. Azonban sok termék sajnos már csak eldobható csomagolással kerül forgalomba, így nagyon fontos, hogyha nem tudjuk elkerülni ezek megvásárlását, legalább újrahasznosításukról gondoskodjunk ? tette hozzá a szóvivőnő.

A Noé Állatotthon Alapítvány

A rákoscsabai állatotthon az ország egyik legnagyobb menhelye, mely nem csak kutyákat és macskákat gondoz, de számos más állatfaj mentését is felvállalja. Az otthonban élnek megunt húsvéti nyulak, leadott díszmadarak, rágcsálók, teknősök, sérülten bekerülő szárnyasok, levágás elől mentett lovak, rossz körülmények közül lefoglalt, mentett gazdasági haszonállatok, de még mosómedvék, nyestek, emuk, áramütéstől sérült egerészölyvek, sőt, még egy őz és egy szarvas is.

Az alapítvány nem altat el semmilyen menthető állatot, ezért rengeteg fogyatékos, beteg, idős, élete végéig kezelésre szoruló, azaz örökbefogadásra esélytelen állat él az otthonban ? az ő ellátásukhoz, gyógykezelésükhöz is hozzájárulhat, aki kiürült ásványvizes, üdítőitalos palackjait eljuttatja a menhelynek. Az állatotthonról fotók itt láthatók.

Szóljon hozzá!