ZETApress

hírportál

Nyuszimentes húsvétot!

Ugye nem lesz idén élő kis nyuszid?! ? Az Orpheus Állatvédő Egyesület évtizedes tapasztalatok alapján óvva inti a családokat attól, hogy a húsvéti ünnepekre szeretteiknek ajándékba nyuszit, kutyát vagy más élő állatot vásároljanak.

A hobbicélú állatok megvásárlása és örökbefogadása előtt jól meg kell gondolni, hogy egyáltalán képesek vagyunk-e az állattartásra?! Van-e megfelelő tartási helyünk, van-e elég időnk, hogy az állattal rendesen foglalkozzunk? Jut-e pénz az állateledelre, állatorvosra és az állattartás kapcsán felmerülő egyéb költségre?

Miért nem jó élő állatot ajándékozni a gyerekeknek? ? Húsvét tájékán egy kedves kis nyúl, vagy éppen egy pihés kiscsibe érdekesnek tűnő ajándék lehet, de igazából nem az! Az ünnepek utáni szürke hétköznapokban a háziállat (a szükséges állandó gondoskodás, a költségek, az időhiány miatt) a legtöbb esetben unott teherré válik. A családok nem ritka, hogy a megunt állatokat élve utcára-kukába dobják, vagy egyszerűen lehúzzák a vécén. Gyakori, hogy az elhanyagolt háziállat elpusztul. Az állatok érezni, szenvedni képes élőlények, tartásuk felelősséggel jár, kitétele, kínzása bűncselekmény, amiért akár börtönbüntetés is kapható.

Mit ajándékozzunk élő állatok helyett húsvétra? ? Válasszunk gyermekünk, családunk megajándékozásához édességet, plüssfigurát, ajándékutalványt, saját készítésű tárgyakat, például hímes tojást! Ha élő állatokra vágyik a gyermek, elvihetjük valamelyik állatkertbe, ahol megsimogathatja, etetheti, megismerheti közelebbről is az állatokat. Élő állat beszerzése kapcsán csak hosszú távon gondolkodva adjuk be derekunkat. Előzzük meg az állatok szenvedését! Állatbarát húsvéti ünnepeket kíván az Orpheus Állatvédő Egyesület!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Állatstopot Húsvétra! | ZETApress

Szóljon hozzá!