ZETApress

hírportál

Új rókasrác Budakeszin

Bene Zsolt, a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. igazgatója és Schneider Kinga, a Noé Állatotthon Alapítvány sajtófőnöke vágta át a nemzetiszínű szalagot ma délelőtt az új kis róka különleges, multifunkcionális kifutója előtt.

Idén már a harmadik új állatfajjal bővül a Budakeszi Vadaspark faunája. A tavaly elpusztult rókák helyett januárban érkezett hiúz és a júniusban kapott mackó után újra látható lett sokak kedvence, az európai vörös róka. A hányatott sorsú szelíd állatot egy XXI. századi, interaktív kifutóban csodálhatják meg a látogatók.

Hosszú várakozással és alapos szervezéssel teli időszaknak tettünk végre pontot a végére ? mondta Mezei János, a park kommunikációs vezetője. ? A Budakeszi Vadaspark és a Noé Állatotthon közös kezdeményezésű együttműködésének első kézzel fogható jeleként örökbe fogadtunk egy elárvult kis rókát, mely ma reggel érkezett meg hozzánk. Legújabb és egyik legbájosabb lakónk ravasz(di), lompos farkú és rozsdavörös rókafiúcska, aki jó pár megpróbáltatás után, reményeink szerint, nálunk megnyugvást és boldog rókaéveket talál.

A rókasrác nem túl vidám múltjáról annyit lehet tudni, hogy idén márciusban látta meg a napvilágot, majd júniusban egy sajnálatos szerencsétlenség következtében elgázolta egy autó? Bal hátsó lába eltörött és a gerince is megsérült, ekkor került a Noé Állatotthonba, ahol több sikeres életmentő műtétet is elvégeztek rajta. Szerencsére nincs maradandó sérülése, ezért vehette ma birtokba új kifutóját, melynek egyik különlegessége, hogy a látogatók szinte szó szerint testközelből figyelhetik meg lakóját ? mondta el Mezei János.

A földalatti kotorék átlátszó falához egy olyan speciálisan kiépített 110 centiméter ?alacsony? lejáró vezet, ahová bebújva bárki megnézheti a rókák világát. A lejárat vége egy átlátszó plexi kupolában csúcsosodik ki, ahonnan a kifutó föld feletti részét vehettük szemügyre, bekukucskálhattunk egy róka mindennapjaiba. A szűk alagútba a gyerekek és a klausztrofóbiások csak felnőtt kísérővel menjenek!

Szóljon hozzá!