ZETApress

hírportál

Szirénás jó reggelt!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint holnap egész napos országos katasztrófavédelmi gyakorlat lesz Magyarország területén. A gyakorlat részeként megszólaltatnak mintegy 2500 légvédelmi szirénát ? tudatta a NOÉ Állatotthon Alapítvány.

Felhívják az állattartók figyelmét, hogy ezen a napon fokozottan figyeljenek kedvenceikre, hiszen az ismeretlen, váratlan és hosszúideig tartó hang hatására, az állatok megriadhatnak és ijedtségükben ? a szilveszteri petárdázásokhoz hasonlóan ? világgá rohanhatnak.

A Noé Állatotthon Alapítvány arra kéri az állattartókat, hogy a biztonság kedvéért, ezen a napon kedvenceiket tartsák biztonságos, zárt helyen és csak pórázon sétáltassák őket. Mind a kutyák, mind a macskák nyakában legyen nyakörv és a gazda adatait tartalmazó biléta. Mivel a biléta is leeshet a menekülés közben, a legbiztosabb megoldás a mikrochip, mely beültetését szintén az állatorvosi rendelőkben kérhetik a gazdik, az interneten pedig ellenőrizhetik, hogy a chip beültetése után felkerültek-e az állat adatai az internetes nyilvántartásba.

A Noé Állatotthon Alapítvány külön bejelentő számot üzemeltet az állatukat elvesztők és a becsületes megtalálók bejelentéseit, hogy segítsen visszajuttatni otthonaikba a világgá szaladt kedvenceket: a +36-70-635-0780 mobilszámra várják a bejelentéseket, vagy SMS-ben, illetve e-mailcímen. Az SMS lehetőség szerint tartalmazza az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, becsült korát, nemét, különös ismertetőjelét, ha van, illetve azt, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint az elvesztő/megtaláló elérhetőségét.

Az elveszett állatok gazdáinak javasolják, hogy Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Illatos úti Állategészségügyi (Eb-rendészeti) Telepét, készítsenek plakátokat, vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló eb-befogónál/gyepmesteri telepen, illetve a helyi állatvédő szervezeteknél!

Szóljon hozzá!