ZETApress

hírportál

Felvonulnak az állatok

Megemlékező felvonulást tartanak az Állatok Világnapján. Állatok Világnapi FELVONULÁS és MEGEMLÉKEZÉS lesz holnap az emberi kapzsiság, szórakozás és anyagi haszonszerzés állatáldozatairól! A Magyar Állatvédő és Természetbarát Szövetség az idén is megrendezi hagyományos felvonulását.

A felvonuláson a NOÉ Állatotthon hagyományosan nagy létszámmal képviselteti magát, valamint a felvonulás biztonságáról is gondoskodik. A gyülekezés 10 órakor lesz a Szent István Bazilika melletti parkolóban, és a felvonulás a szokásos útvonalon tart a Hősök teréig az Andrássy úton végig haladva! A felvonulásra természetesen mindenféle állatot lehet hozni, ami kötőféken, pórázon vezethető!

A Hősök terére érve, kb. 12 órakor, a NOÉ Állatotthon Alapítvány kezdeményezésére, MEGEMLÉKEZÉST tartunk az emberi kapzsiság, szórakozás és anyagi haszonszerzés állatáldozatairól. Halála helyszínén emlékezünk meg a Vágtán meghalt lóról és társairól. Azokról a szerencsétlen kutyákról, akik aberrált szórakozás és millió forintok gazdacserélése miatt szenvednek és halnak meg kutyaviadalokon.

Azokról a szőrmeállatokról, akik azért élnek egész életükben, apró ketrecekben és halnak meg kegyetlenül, hogy egy ember pózolhasson kikészített bundájukban. Gyógyszer és kozmetikai cégek laboratóriumaiban sínylődő és kínhalált haló állatokról. Azokról a sok millió szerencsétlen állatról, akik borzalmas körülmények között élnek, szaporodnak, teherautókra zsúfolva utaznak több száz kilométer életük végét jelentő vágóhidakig. Hogy sorsukat beteljesítve valaki tányérján végezzék. Minimális ráfordítással nagy hasznot termelve. Nincs vége a felsorolásnak!

És minden állatáldozatról, akik egész életükben méltatlan, embertelen körülmények között él és hal meg, hogy mi emberek jól szórakozzunk, vagy minél több pénzhez juthassunk. A megemlékezésen mécsest gyújtunk az áldozatokra emlékezve. Kérünk mindenkit, hozzon magával egy mécsest. A felvonulást és a megemlékezést rossz idő esetén is megtartjuk! Részletes program idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!