ZETApress

hírportál

Állatvédőrök esküje

Háromszázan esküdtek fel vasárnap az állatkínzás megállítására. További ezrek várnak arra, hogy segíthessenek! Hetente átlagosan három-négy komoly állatkínzásos esetet jelentenek be, de a valóságban ezen esetek száma sokkal nagyobb ? tudta meg Lantai József.

Az ügyek felderítésére és megszűntésére esküdött fel vasárnap Budapesten 300 civil, akik részt vettek az Országos Állatvédőrség első jogi és gyakorlati képzésén, majd sikeres vizsgát tettek. Az eseményen beszédet mondott Joó István, a Cerberos Állatvédő Egyesület elnöke, Dr. Fuér Angéla, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora és Dr. Tahóczki Anita rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense.

A képzésben részt vett állatvédőrök esküjükkel vállalták, hogy a rendőrséggel karöltve minden erejükkel harcolnak az állatkínzásos esetek felderítéséért, számuk csökkentéséért. Ünnepélyes fogadalmat tettek, hogy segítik a magyarországi állattartási kultúra színvonalának emelését, mind a lakosság tájékoztatásával, felvilágosításával, mind pedig a felelős állattartásról szóló oktatással.

Az állatvédőröknek továbbá lehetőségük nyílt arra, hogy megállapodást kössenek az Állatvédőrség Cerberos Munkacsoportjával, illetve az Állatvédőrség Fehérkereszt Munkacsoportjával, biztosítva egymást a képzés után is fennmaradó kölcsönös együttműködésről és segítségnyújtásról.

Joó István a Cerberos Állatvédő Egyesület elnöke beszédében a jövőbeni feladatokra hívta fel az állatvédőrök figyelmét. ? Nagy munka áll előttünk és tudom, hogy nem lesz könnyű. Feladatunk, hogy felébresszük a magyar emberek lelkében az állatok iránti tiszteletet. Tudom, hogy együtt bármire képesek vagyunk és meg tudjuk védeni a védtelent. Aki kioltja egy állat életét, nem maradhat büntetlenül. Az életekért együtt kell harcolnunk ? tette hozzá Joó István.

A 300 friss diplomás állatvédőr csak töredékét képviseli annak a kétezer főnek, akik a további képzésekre jelentkeztek. A rendezvényen Tornóczki Anita, a szervezet szóvivője is átvette a hivatalos állatvédőr oklevelét. Az eseményen a lelkesítő beszédek mellett sor került a szervezet Holnapfény című himnuszának klip premierjére, melynek szerzője Schrott Péter, a Tűzmadár zenekar frontembere. A klipben olyan sztárok működtek közre, mint Tóth Gabi, Keresztes Ildikó, Dér Heni, Falusi Mariann, Puskás Peti, Ádok Zoli, Bebe, Szolnoki Péter, Ganxsta Zolee. További információk a weboldalukon találhatók.

Szóljon hozzá!