ZETApress

hírportál

Több százan az Állatok Világnapján

Több száz állatbarát vonult fel tegnap az Állatok Világnapja alkalmából. A hagyományos éves felvonulásra minden év október első vasárnapján kerül sor. A résztvevők között idén is több civil szervezet, alapítvány, egyesület és iskola képviseltette magát. A menetet Carlos, az alpaka vezette, nyomában a vakvezető és mozgássérült-segítő kutyák, majd az állatotthonok önkéntesei következtek, az állatbarátok mögött pedig a lóháton érkezők zárták a sort.

A Noé Állatotthon Alapítvány, Budapest legnagyobb állatotthona közel hetven menhelyi kutyával érkezett a helyszínre; akadtak köztük kicsik-nagyok, fajtatiszták és keverékek, egészségesek és fogyatékosok is. A legnagyobb sikert azonban mégis egy Sas névre keresztelt japán tyúk aratta, aki szintén menhelyi lakó és a szervezet alapítójának vállán tette meg az utat a Szent István téri Bazilikától a Hősök teréig.

Az apró termetű kutyák a felvonulást jellemzően gazdáik, illetve az önkéntesek ölében tették meg. Így volt ezzel Philip, a menhelyi tacskó is, aki ezúttal Keresztes Ildikó ölében ?vonult fel?. A felvonuláson több híresség is részt vett, többek között Tóth Vera, Pirner Alma és Nick Árpád képviselte az állatbarát sztárokat.

Sztárparádé az Állatok Világnapján

A Noé Állatotthon Alapítvány színeiben Tóth Vera, Pirner Alma, Keresztes Ildikó és Nick Árpád is részt vett az Állatok Világnapja alkalmából tartott vasárnapi felvonuláson, melyen több száz állatbarát és rengeteg civilszervezet képviseltette magát. Nick Árpád erőművész korábban is számos alkalommal segített a szervezet kis védenceinek, két évvel ezelőtt például menhelyi Mikulásként fogadta az állatotthonba érkező gyerekeket egy rendezvényen.

A MegaSztár-győztes Tóth Vera néhány héttel ezelőtt szintén a Noé Állatotthon Alapítványtól fogadott örökbe egy kutyust; vele érkezett most a felvonulásra. Az eredetileg Argó nevű, tízhónapos mentett boxer kan ma már Matyi névre hallgat és elválaszthatatlan társa lett az énekesnőnek. Keresztes Ildikó egy menhelyi kutyussal, Philippel érkezett a felvonulásra. Az idős, süket kutyus az énekesnő ölében tette meg az utat a Bazilikától a Hősök teréig.

Pirner Alma saját kutyájával, Bodzával, az agárral érkezett a felvonulásra. A táncosnő szintén nagy állatbarát; a szeptemberben megrendezett első magyar rúdtánc-bajnokság nevezési díjait is az állatotthon lakóinak ajánlotta fel. A Noé Állatotthon Alapítvány állatotthonában jelenleg több mint ötszáz hontalan állatról gondoskodnak; közülük közel hetven kutyus vett részt a vasárnapi felvonuláson.

Szóljon hozzá!