ZETApress

hírportál

Aknamunka

Lakossági segítségkérést követően egy fedél nélküli, két méter mély csatornaaknából szabadította ki az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere azt a legyengült kutyát, akiről csak utóbb derült ki, hogy mindössze háromlábú ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Pusztán a szerencsén múlott, hogy a mély lyukba nem játszadozó gyerekek vagy arra közlekedő felnőttek estek bele. A legyengült állatot fél órás próbálkozás után Nagy Róbert, az Orpheus Állatvédő Egyesület állatmentő szakembere sikeresen felhozta. ? Szörnyű volt lenézni a magatehetetlen állatra ? mondta el az állatvédő szervezet szakembere.

A riadt állat az állatvédelmi telepre került, ott várja eredeti gazdája vagy új örökbefogadója jelentkezését. A kutya negyedik lábát korábban (feltehetően valami külső behatás következtében) veszítette el. Az sem felderített tény, hogy a kutya a két méter mély lyukba véletlen esett bele vagy esetleg valaki beledobta.

Sok állat végzi utcára kidobva…

Sokan felelőtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása időt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerűen utcára dobják a háziállataikat. Az állatok az utcán szaporodnak, és a legtöbb esetben pusztulás várja őket. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bűncselekmény, melyért letöltendő börtön is kapható. Ettől függetlenül sok a lakosság által utcára dobott kutya és cica. A polgárok egy részét nem riasztja vissza az állatok utcára dobásakor a törvények megléte, és az sem, hogy tetteikkel szenvedést okoznak.

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek! Az Orpheus Állatvédő Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált megunt állatok tucatjai keresik végső menedéküket, szerető gazdáikat. A gyógyítás, szocializáció után az örökbe-adás, a felelős gazdák megtalálása a legnagyobb feladat. A weboldalon, illetve a +36-20-360-9846 mobilszámon elérhetők az állatvédők, ahol informálódni lehet a négylábú védencekről és az örökbefogadás menetéről.

Szóljon hozzá!