ZETApress

hírportál

Nyuszi simogatás az Állatkertben

Hosszú sor várt bebocsátásra a hosszú hétvégén a Fővárosi Állat- és Növénykert (FÁNK) előtt. Kicsik és nagyok a Duracell pontgyűjtő akciójára siettek. A tartóselemek gyártója a Minimax gyermekcsatornával közösen várta a lurkókat egy állatkerti sétára.

A vállalkozó szelleműeknek 11 állomást kellett végiglátogatniuk. Fotózhattak a Duracell Nyuszival, ugróversenyen, káposzta lesen, zsonglőr tanodán vehettek részt. Nem csak kereshettek, festhettek is tojást, sőt még ki is festethették arcukat. Állati tudósklub és húsvéti kvízjáték várta őket. Megtanulhattak zsonglőrködni is. Minden állomáson és megállóhelyen apróbb ajándékokat kaptak a szervezőktől. A gyerekek délelőtt 10-től délután 4-ig nyuszikat is simogathattak, bár a füleseket kétóránként cserélni kellett, hogy kibírják a feléjük irányuló szeretetet.

Az elmúlt évektől eltérően idén nem fogadja a FÁNK a megunt húsvéti nyuszikat. Nem az állatkáknak akarnak ezzel rosszat, inkább a gyerekeket és szüleiket szeretnék ezzel felelősségvállalásra nevelni. Tudatosítani szeretnék kicsikkel és nagyokkal, hogy egy hobby-állat vállalása egy életre szól. Nem szabad kidobni, ha az ünnep elmúltával ráununk! Az elv jónak tűnik. Más kérdés, hogy holnap, vagy holnapután ? a tavaszi szünet elmúltával ? hány mai kedvenc végzi majd a kukában, vagy a kuktában?

Szóljon hozzá!