ZETApress

hírportál

Petárdák Szilveszterkor

Komoly stresszt okozhat kutyáinknak a szilveszteri petárdázás, írta meg egyik laptársunk. Az állatok ijedtükben világgá futhatnak, így a kertben tartottakat is ajánlatos éjszakára beengedni a lakásba. A fűtött szobában sem szabad magukra hagyni őket, hogy ne féljenek a durranásoktól. Jól tesszük, ha már előre felkészítjük őket a rájuk váró rosszra!

A tanácsok első látásra jónak tűnnek, de tovább gondolva nem teljesen kivitelezhetők. A beengedés természetesen megoldható ? hiszen sok kutya él már eleve lakásban ?, de az előzetes felkészítés már jóval nehezebb. Képzeljük csak el, hogy szoktató jelleggel mi kezdenénk el petárdázni a kutyánkkal már jóval Szilveszter előtt! Előbb csak ritkábban, aztán egyre gyakrabban robbantanánk az orra előtt, hadd szokja a derék négylábú!

Hatóságaink csak ma este 6 órától holnap reggel 6-ig engedik a pirotechnikai eszközök használatát, melyek közül az idén a petárdát már ki is tiltották. Több eszköz közterületi használatát idén előzetes rendőrségi bejelentéshez is kötik. Az eszközöket csak Karácsony után lehetett beszerezni, s a fel nem használtakat még Vízkereszt előtt vissza kell vinni a blokkal együtt a megvásárlási helyre. Az alig néhány napos birtoklási és a 12 órás használati idő felettébb kevés arra, hogy még a kutyánkat is szoktathassuk a mókához.

Szóljon hozzá!