ZETApress

hírportál

Cica-kutya fekhelyek

Az Egészség rovatban részletesen kifejtettem a réz gyógyító, fájdalomcsillapító, betegségmegelőző hatását. Jó tudni, hogy nemcsak az emberre, hanem kis kedvenceinkre is jótékonyan hat a réz ? írta Kovács Aranka desinger.

Különösen a rövid lábú és a kistestű kutyusok, de a nagytestű ebek is 5-6 éves koruk körül előbb-utóbb az ízületi fájdalmaktól szenvednek, hiszen nem a betonra és a lépcsőkre van ?hitelesítve? a lábuk. Megfigyeltem, hogy amikor a lányom felkel, gondosan összehajtogatja a hálóruháját, a cica képes egész nap azon feküdni. Ugyanez érvényes a kutyusokra is.

A gazdi finom szaga megnyugtatja az állatot, könnyebben vészeli át a gazdi több órás távollétét. Ez adta az ötletet arra, hogy a megrendelőimtől elkérjem a kidobásra ítélt farmer nadrágot, vagy más ruhadarabját, réztextilt varrok bele, és visszaküldöm. A kutyáknak különös érzékük van arra, hogy mi a jó nekik, ezért a gazdi finom szaga és a réz gyógyító hatása miatt a továbbiakban kifejezetten a nekik készült fekhelyen alszanak.

A hideg télben a kutyakabátokat is réztextillel látom el, mert egyrészt hő tükörként, és gyógyító ruhadarabként is szolgálnak. A háton, a gerinc vonalán melegíti a veséket, alul pedig többszörösen védi a kutyust a közel lévő hideg talajtól. Aki kutyacipőt vásárol, annak feltétlenül ajánlom a cipő textilrézzel történő kibélelését is.

Számomra a legmegindítóbb látvány, amikor idős, beteg emberek sétáltatják a szintén idős, kutyáikat. Lassan, komótosan, minden lépést megfontolva közlekednek. Látszik, hogy mindketten ízületi fájdalmaktól szenvednek. Ez a különös megfigyelés késztetett arra, hogy a gazdi és a kutyája részére is megoldást keressek az ízületi fájdalmak csökkentésére. További érdekességek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!