ZETApress

hírportál

Újra futottak a kutyusok

Közel négyszáz kutya vágott neki a két és fél kilométeres távnak ma délelőtt a Városligetben. A tavalyi első Kutyafuttától eltérően a rajt és a cél azonos helyen, a Városligeti tó mögött volt. Most is kitelepültek az állatorvosok és a kutyatáp-forgalmazók egyaránt.

A 11 órai rajt előtt már türelmetlenül álltak kutyák és gazdáik az indítószalagnál. Operatőrök és fotóriporterek sorfala között tették meg az első métereket az indítópisztoly dörrenésekor. Tíz-tizenkét perc múlva vártuk vissza a győzteseket, de az első páros már hét perc múlva megérkezett. Egy rolleros barátja volt a felvezetője, akit kutyája vontatott. Tavaly is mi mentünk az élen ? mondta el kérdésemre a két keréken érkezett úr ? de most is versenyen kívül indultunk. Rengeteget gyakoroltunk, összeszokott páros vagyunk.

A népes mezőny négylábú tagjai sokszor bizony szívesen kiálltak volna az út mellé. Jobban érdekelték őket a fák, és a járdán álló emberek. Nem ők futottak gazdáik előtt, hanem amazok húztak őket tovább az úton. Az első háromszáz befutó kapta az értékes ajándékokat, de a többiek sem mentek haza üres kézzel. Üdítőt és kutyakaját mindenki kapott, s a nevezési díjért póló is járt. Az utolsóknak 17 perc is kellett a célba érésig, s a futást a civil biztonsági őrök mellett a rendőrség is biztosította.

Szóljon hozzá!