ZETApress

hírportál

Tiltott állatviadal

Hétfőn megkeresés érkezett a XVII. kerületi Noé Állatotthon Alapítványhoz az ugyancsak XVII. Kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztályától, melyben 3 kobzott harci eb elhelyezésében kértek segítséget ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Mint az a rendőrségi tájékoztatásból kiderült, vasárnap délután a XVII. kerületben, egy bérelt telken tiltott állatviadal került megrendezésre. A hatóság helyszínre kivonuló emberei egy magyar és egy román állampolgárságú férfi előzetes letartoztatásáról intézkedtek.

A rendőrségi intézkedés során lefoglalásra került két, a Rendőrség által pitbull terrier fajtájú kutyaként beazonosított kan kutya, mindkettő súlyos sérülésekkel, valamint egy 6 hét körüli pitbull terrier fajtájú szuka kutya.

Mindkét felnőtt kutya rossz kondíciójú, sovány, legyengült állapotban került a NOÉ Állatotthon gondozásába. A Rendőrség az állatok állatorvosi ellátásáról azonnal intézkedett, melynek során a kutyák sebeit összevarrták, fertőtlenítették. A kutyák további gyógykezelését és rehabilitációját az Állatotthon vállalta.

A Tyson hívónevű kan kutya 2-3 év körüli, az ő tulajdonosaként a román állampolgárságú férfit nevezték meg a Rendőrség képviselői. A másik, ismeretlen hívónevű, az Állatotthonban Ramszesz néven regisztrált, szintén 2-3 év körüli kan kutya, valamint a szintén ismeretlen hívónevű, az Állatotthonban Kleopátra néven regisztrált, 6 hét körüli szuka kutya tulajdonosa eddig ismeretlen.

Az állatviadal során a két felnőtt eb vívott egymással élet-halál harcot, melyet a rendőrség kiérkező munkatársai szakítottak félbe. Az állatok a büntetőügy lezárásáig tárgyi bizonyítási eszközt képeznek és a NOÉ Állatotthon Alapítvány gondozásában állnak. Az ügy további fejleményei és a kutyák sorsa folyamatosan nyomon követhető weboldalukon.

Szóljon hozzá!