ZETApress

hírportál

A dal a képernyőn

A dal 2016Tíz nap múlva indul A dal. Az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogató versenye január 23-án rajtol az első elődöntővel. A dal 2016, amely az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogató versenye immár ötödik alkalommal ad teret a ritmusnak, az érzelmeknek, az igényes zenének és keresi Magyarország Dalát, amely képviseli hazánkat 42 másik országgal együtt a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon.

A dal 2016 zenei műsorban, az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogató versenyén a megújult négytagú zsűri ? Zséda, Pierrot, Frenreisz Károly és Both Miklós ?, valamint az ötödik zsűritag, a közönség választja ki, hogy a bejutott 30 produkcióból melyik dal képviseli Magyarországot Stockholmban. Az 2016-os évad műsorvezetői: Tatár Csilla és Harsányi Levente ? tudatta Jónás Fanni.

A Ddl 2016-ra összesen 372 pályamű érkezett. Az előszűrést egy 10 fős szakmai zsűri végezte, akik kiválasztották azt a 30 dalt, amelyek bemutatkozhatnak a nézők előtt a három elődöntő során. Több újdonság is lesz ebben az évben a produkcióhoz kapcsolódva, egyebek mellett a különdíjak: A dal 2016 felfedezettje-díj, amelyet a szakmai zsűri ítél oda, illetve A dal 2016 legjobb dalszövege-díja, amelyet a zsűri és a nézők online szavazatai alapján adnak át. Továbbá a jelölt pályaművekből bárki készíthet remixet és pályázhat A legjobb remix változat-címre, amelyet a közönség szavaz meg.

Az idei szériában ingyenes lesz a pontozás és a szavazás A dal applikáción, és Magyarországon elsőként, az adás ideje alatt a nézők A Dal 2016 hivatalos honlapján is voksolhatnak majd kedvenc előadójukra. Mindezek mellett a hagyományos SMS-ben történő pontozás és szavazás is megmarad. A dal 2016 élő adásait január 23-tól hat szombat estén 19:40-től láthatják a nézők a Duna és a Duna World csatornán. Az előző évekhez hasonlóan élő show keretében hat héten át három elődöntőben, két középdöntőben és egy döntőben mérettetik meg magukat az indulók. A döntő február 27-én lesz.

A dal 2016 akusztik

Szavazz a kedvenc dalod akusztikus változatára! Idén is lehetőség van arra, hogy a zenei műsor versenyzői bemutassák dalaik akusztikus változatát. A korábbi évekhez hasonlóan a közönség idén is kétfordulós online szavazáson döntheti el, hogy melyik feldolgozás nyerje A dal 2016 akusztik-fődíját. Az akusztikus formában bemutatott dalokról hang- és videofelvételek készülnek. A zenei műveket a Petőfi Rádió játssza majd le, a videók pedig teljes terjedelemben elérhetőek lesznek A dal 2016 hivatalos oldalának Akusztik szavazás rovatában közvetlenül az elődöntő után.

Az adott elődöntőben versenyző dalok akusztikus feldolgozásaira egy héten keresztül lehet majd szavazni, és hasonlóan a televíziós szavazáshoz, egy elődöntőből az akusztikus dalok versenyén is 6 dal jut tovább. A dal 2016 akusztik döntőjébe jutott, 18 akusztikus felvételre február 13-a és 21e között szavazhat újra a közönség. Az online szavazás nyertes előadója a Petőfi Akusztik-koncertsorozat keretében önálló koncertlehetőséget kap, amit rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió.

A dal 2016 akusztik versenydalaira kizárólag A dal 2016 hivatalos online felületén, az Akusztik szavazás-rovatban lehet szavazni. A szavazás során egy IP-címről naponta csak egy szavazatot fogadnak el. A közszolgálati médiaszolgáltatás küldetése a kulturális értelemben is, átfogó médiaszolgáltatás nyújtása. A közmédia elkötelezett a kultúra, ezen belül kiemelten a zeneművészet támogatásában, és annak népszerűsítésében. Az immár ötödik alkalommal képernyőre kerülő dalválasztó-show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi dalok szülessenek.

Szóljon hozzá!