ZETApress

hírportál

Az olasz filmművészet Budapesten

November 6-tól 15-ig kerül megrendezésre a tavalyihoz hasonlóan újra a budapesti Puskin moziban a MittelCinemaFest 2007 ? V. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál. Az Olasz Kultúrintézet által szervezett programon, mely a FILMITALIA és a Budapest Film közreműködésével jött létre, tíz új olasz film lesz látható, valamint egy gazdag Mario Monicelli retrospektív-sorozat. Ez utóbbi vetítéssorozat a Magyar Nemzeti Filmarchívum közreműködésével valósul meg, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A fesztivál filmjei a következők: Az ismeretlen (rendezte: Giuseppe Tornatore), Éjszakai járat (rendezte: Davide Marengo), Tánczene (rendezte: Claudio Antonini), A sivatag rózsái (rendezte: Mario Monicelli), Sós lég (rendezte: Alessandro Angelini), Vörös, mint az ég (rendezte: Cristiano Bortone), Emlékezetemre (rendezte: Saverio Costanzo), A Szaturnusz gyűrűjében (rendezte: Ferzan Ozpetek), Repülőiskola (rendezte: Francesca Archibugi), A testvérem egyedüli gyerek (rendezte: Daniele Lucchetti).

V. Közép-Európai Olasz Filmfesztivál

A filmeket több olasz gyártó és forgalmazó valamint az SPI International Magyarország és a Budapest Film közreműködésével mutatják be. A Fesztiválon, az előző évekhez hasonlóan, idén is számos rendező, színész, forgatókönyvíró lesz jelen. Díszvendégek: Mario Monicelli rendező, Davide Marengo rendező, Giorgio Pasotti színész, Gianfilippo Corticelli operatőr (A Szaturnusz gyűrűjében) valamint Paolo Corvino forgalmazó.

A fesztivál filmjei a budapesti Puskin moziban este 8 órai kezdettel kerülnek levetítésre. Minden film ? Az ismeretlen és A Szaturnusz gyűrűjében kivételével ? olasz nyelven, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással, angol feliratokkal kerül vetítésre. A Mario Monicelli retrospektív sorozat viszont az Örökmozgó Filmmúzeumban. A rendezvénysorozat hivatalos szponzora a Banco Popolare Hungary.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Gaál István Olaszországa
  2. ZETApress » Éjszakai járat előtt Az ismeretlen lány

Szóljon hozzá!