ZETApress

hírportál

Éjszakai járat előtt Az ismeretlen lány

Ma kezdődik el a budapesti Puskin moziban, a MITTELCINEMAFEST 2007 ? V. Közép-európai Olasz Filmfesztivál. Jövő csütörtökig minden este láthatunk egy új olasz filmet. Ma este 8 órakor Az ismeretlen lány című filmmel veszi kezdetét a fesztivál. Giuseppe Tornatore legutolsó várva várt filmjéről van szó, mely idén elnyerte a David di Donatello öt díját: a legjobb film, legjobb rendező, legjobb női főszereplő, legjobb operatőr, legjobb zene kategóriában. Oscar-díjra is jelölték a filmet.

A Közép-európai Olasz Filmfesztivált ma este Őexcellenciája Paolo Guido Spinelli, az Olasz Köztársaság magyarországi nagykövete, Pintér Kathrin, a film magyarországi forgalmazójának, az SPI igazgatója és Arnaldo Dante Marianacci, a budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója nyitja meg. A filmet Michele Sita mutatja be. Giuseppe Tornatore Az ismeretlen lány című filmjében, melyet egyébként magyar felirattal vetítünk, az emigráció, a prostitúció, a megtagadott anyaság kérdését veti fel. A film egy olyan világba enged betekintést, melyet gyakran inkább el szeretnénk felejteni.

Szerdán este órakor szintén a Puskin moziban vetítik az első-filmes rendező, Davide Marengo Éjszakai járat című filmjét. A rendező jelen lesz a vetítés előtt, illetve utána is. Egy igen pergő ritmusú olasz bűnügyi filmről van szó, melyből nem hiányzik sem a humor, sem az érzelem. Az Éjszakai járat hatalmas sikert aratott mind a közönség mind a kritika körében.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Mario Monicelli-bemutató a Filmszemlén

Szóljon hozzá!