ZETApress

hírportál

Éden a legjobb rendezés

Kocsis Ágnes kapta idén a legjobb rendezésért járó Magyar Filmkritikusok Díját. A rendezőnő Éden című játékfilmjéért az elmúlt két év magyar filmtermését értékelő szavazáson nyerte el a díjat – tudatta Ámon Henriette sajtófőnök.

Az Éden egy különös szerelmi történet, amelynek főszereplője egy harmincas évei végén járó nő, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért teljes elszigeteltségben él. A történetet finom humor szövi át. A film dermesztő pontossággal vetítette előre a járvánnyal kapcsolatos világméretű változásokat. A filmet jelenleg a Netflix kínálatában láthatja a hazai közönség.

A magyar-román-belga koprodukcióban készült alkotás tavaly megkapta a legjobb filmnek ítélt díjat az orenburgi XIV. East & West nemzetközi filmfesztiválon, a legjobb díszlettervező díját az Alex Trauner Art/Film Fesztiválon, a legjobb fényképezés díját az Otranto Film Fesztiválon, és a film trailere is Ezüst Blende-díjat nyert.

Ezt a filmművészeti elismerést 1962-ben hozták létre, amivel az előző évben bemutatott magyar filmeket és alkotóikat díjazza a Magyar Újságírók Országos Szövetségének a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége magyar tagozataként működő Film- és Tévékritikusi Szakosztálya.

Szóljon hozzá!