ZETApress

hírportál

Trilógia a B32-ben

Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi együtt lesz április elején a B32 Galériában Újbudán, a Bartók Béla út 32-ben. Hajdu Szabolcs párkapcsolati trilógiája a vásznon és a színpadon – tudatta Tamás Dorka sajtófőnök.

Unikális kulturális élményre invitálja a közönséget a Hajdu Szabolcs nevével fémjelzett Látókép Ensemble, a B32 Galéria és Kultúrtér valamint a Budapest Film. Az esemény egyedi összeállításában a mozi és a színház találkozik. Április 03-án 19 órától Hajdu Szabolcs párkapcsolati trilógiájának középső tagját, a Kálmán-nap moziverzióját vetítik, majd közvetlenül utána a trilógia záróakkordját, az Egy százalék indiánt láthatják színpadon a nézők. Április 13-án pedig a trilógia első darabját, az Ernelláék Farkaséknált vetítik, melyet a Kálmán-nap követ a színpadon.

Március 14-én a Budapest Film forgalmazásában került a hazai mozikba Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap. A rendező kapcsolati trilógiájának második darabja – a 2016-os Ernelláék Farkaséknál című alkotáshoz hasonlóan – színpadról került a filmvászonra. Ez adta az ötletet a Látókép Ensemble, a B32 Galéria és Kultúrtér valamint a Budapest Film számára, hogy lehetőséget adjanak a nézőknek gyors egymásutánban átélni a mozis és a színházi élményt.

Április 03-án 19 órakor először a párkapcsolati trilógia középső tagját, a Kálmán-nap moziverzióját vetítik. Kálmánhoz és Olgához (Hajdu Szabolcs és Tóth Orsi) vendégségbe érkezik Levente és Zita (Szabó Domokos és Földeáki Nóra). A két negyvenes páros Kálmán névnapját készül ünnepelni, de az egyre sűrűsödő koccintások mentén gyorsan felsejlenek a már nehezen titkolható párkapcsolati nehézségek. Míg az Ernelláék Farkaséknál című filmben a konfliktusok a gyermeknevelés körül forogtak, a Kálmán-napban az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó feszültségek és morális dilemmák kerülnek a középpontba. A vetítés után a színpadon folytatódik a történet. A trilógia harmadik darabja, az Egy százalék indián Tankó Erika, Jakab Juli, Pető Kata, Hajdu Szabolcs, Gelányi Imre és Szabó Domokos előadásában az identitás, az örökölt magatartási modellek, hímsovinizmus, feminizmus és a modern kori nemi szerepek kérdéskörére fókuszál.

Április 13-án 19 órakor a trilógia első darabja, Hajdu Szabolcs 2016-ban bemutatott, és idén március végétől újra mozikba kerülő, Ernelláék Farkaséknál című alkotást nézheti meg a közönség. A díjnyertes filmben régi és új konfliktusok törnek felszínre, mikor két testvér családja hosszú idő után ismét találkozik: Eszter nővére, Ernella családjával hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni. Közvetlenül a vetítés után ismét színpadra lép a társulat – Hajdu Szabolcs, Pető Kata, Földeáki Nóra, Szabó Domokos és Gelányi Imre -, hogy a Kálmán-nap színdarabot adják elő.

Ez a két rendkívüli rendezvény nem csupán két művészeti forma ötvözését kínálja, hanem lehetőséget teremt arra is, hogy a nézők közelebbről megismerhessék a film és a színház kreatív világát. Egy izgalmas utazásra hív mindenkit, aki szereti a művészeteket, és érzi a dráma erejét és szépségét.

Április 03-a szerda: Kálmán-nap (film) + Egy százalék indián (színdarab)
Április 13-a szombat: Ernelláék Farkaséknél (film) + Kálmán-nap (színdarab)

A Kálmán-nap március 14-től már nézhető a mozikban, az Ernellák Farkaséknál pedig március 28-tól kerül újra vászonra, az Egy százalék indián filmpremierje pedig a tervek szerint ősszel lesz.

Szóljon hozzá!