ZETApress

hírportál

Centenáriumi évzáró

Örökimádás templomAz Oltáregyesület alapításának századik, újjászervezésének huszadik évfordulója alkalmából szeptember 3-án, első csütörtökön este 5-kor a papi hivatásokért lesz szentóra az Üllői úti Örökimádás templomban. Ezt és a 6-kor kezdődő szentmisét Dr. Erdő Péter bíboros úr vezeti.

Másnap délután 2-től 5-ig konferenciát tart a Központi Oltáregyesület az évfordulók kapcsán a bíboros úr elnökletével a PPKE Szentkirály utcai Jogtudományi Karán. Azon az estén a fél 6-os ünnepi vesperást, és a 6 órai szentmisét a 7 órai ünnepi koncert követi a templomban, melyre ingyenes a belépés. Este 8-kor ifjúsági missziós szentségimádás zárja a napot.

5-én, szombaton délután 3-kor Boldog Kalkuttai Teréz anyára emlékezhetünk égi születésnapján az általa alapított szerzetesrend nővéreivel és az általuk gondozott szegényekkel az Örökimádás templomban. Este 5-kor engesztelő rózsafüzér imádsággal kérhetjük Mária Szeplőtelen Szívének közbenjárását.

6-án, vasárnap országos engesztelő imanapot tart a templomban a Központi Oltáregyesület. A lelki nap keretében 11-kor hálaadó ünnepi szentmisét mutat be Dr. Paskai László bíboros, nyugalmazott Esztergom-budapesti érsek. Részletek a honlapjukon olvashatók.

Szóljon hozzá!