ZETApress

hírportál

Térzene a Szent György téren

Idén kétszáz éves a köztársasági elnök hivatalának otthont adó Sándor-palota. A Köztársasági Elnöki Hivatal szeretne méltóképpen megemlékezni a klasszicista épület bicentenáriumáról, tudtuk meg az államfői sajtóirodától.

Az évforduló alkalmából augusztus és szeptember hónapokban, hétvégenként (kivéve az augusztus 20-i hétvégét) térzenei előadássorozat lesz a Szent György téren. A fellépők között szerepel a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának zenekara, az Országos Rendőr-főkapitányság, Rendőrségi Biztonsági Szolgálat zenekara, a Határőrség Országos Parancsnokságának zenekara, a Katasztrófavédelem Országos Főigazgatóságának zenekara és a Magyar Honvédség zenekarai.

Ugyanezeken a napokon a Sándor-palota földszintjén megrendezett, a palota történetét bemutató kamara kiállítás lesz megtekinthető a nagyközönség számára. A tárlat délelőtt 10 és este hat óra között tart majd nyitva. A látogatás ingyenes. A korábbi évekhez hasonlóan a Kulturális Örökség Napjain, 2006. szeptember 16-17-én a kétszáz éves Sándor-palota történelmi termei is nyitva állnak majd az érdeklődők előtt.

A fentiekről és a 200 éves évfordulóhoz kapcsolódó egyéb eseményekről, valamint a Sándor-palota múltjáról és jelenéről további információk megtalálhatóak a KEH honlapján.

Szóljon hozzá!