ZETApress

hírportál

Köszönet a segítőknek

Az alapításának 21. évfordulóját ünneplő Magyar Asszonyok Érdekszövetsége tegnap 18 órától tartotta a Magyar Családokért Díj 2021. átadó ünnepségé a gazdagréti Szent Angyalok templomban. Fotóink Vigh Alex felvételei.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által 2016-ban alapított Magyar Családokért Díj minden évben olyan személynek, vagy közösségnek adományozható, aki/amely tudományos, közéleti, karitatív, közösségépítő tevékenységével, személyes példamutatásával a magyar családok érdekében fejti ki tevékenységét.

Az Asszonyszövetség elnökségének döntése alapján idén a dr. Szlávik János és dr. Bobek Ilona főorvosok által irányított Dél-pesti Centrumkórház Infektológiai, valamint Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás osztályok munkatársainak adományozták a díjat, ami egy plakettből és oklevélből áll. Az előbbi Józsa Judit kerámiaszobrász, az utóbbi Szalai Katalin kódexíró alkotása. A díjakat az osztályvezető-főorvosok vették át.

Az ünnepség előtt 17 órától szentmisét celebrált főtisztelendő dr. Szederkényi Károly címzetes prépost, esperes, a gazdagréti Szent Angyalok Plébánia plébánosa, melyet a koronavírus-járványban elhunytakért és hozzátartozóikért ajánlottak fel a szervezők.

A rendkívüli helyzetre tekintettel, az elnökség úgy határozott, hogy 2021-ben elismerő oklevélben részesítik azon orvos- és egészségtudományi, továbbá azon egyetemek hallgatói önkormányzatait is, amelyek hallgatói részt vettek a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Ilyen volt alfabetikus sorrendben az Állatorvostudományi Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Corvinus Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzatai, továbbá a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskola és Technikum honvéd kadét ágazati képzésben résztvevő tanulói. Az elismeréseket az egyetemek és a különböző karok hallgatói önkormányzatainak elnökei, képviselői, valamint a szak-középiskola diákjai vették át.

Két egyetemi hallgató egyéni elismerésben részesül a járvány alatt végzett életmentő beavatkozása elismeréseként. A díjat és az elismeréseket Varga Judit igazságügyi miniszter asszony adta át. A díjátadó műsor-vezetői Kautzky Armand színművész és Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke voltak, közreműködött Szvorák Katalin Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, előadóművész. – Boldogasszony Anyánk, régi nagy pátrónánk! – énekeltük vele felállva korábbi himnuszunkat.

Szóljon hozzá!