ZETApress

hírportál

Nem lett még új képviselő

Nem sikerült új képviselőt választani tegnap Ferencvárosban Gegesy Ferenc (SZDSZ) tavaly megüresedett parlamenti helyére. Hiába kapta meg Bácskai János (Fidesz-KDNP) a szavazatok több mint felét, a választás érvénytelen volt. Az érvényességhez a 31 ezer választópolgár felének az urnákhoz kellett volna járulnia, de csak a negyedük jött el. A második fordulóban már ennyi is elég lesz az érvényességhez és eredményességhez.

Az önkormányzat helyi képviselője a 8008 érvényes voksból 4698-at, míg Bánsághy Tamás (MSZP) alpolgármester a felénél is kevesebbet, 1850-et kapott. Harmadik a Jobbik jelöltje, Szegedi Csanád lett 682 szavazattal, amely még az induláshoz szükséges 750 ajánlószelvénynél is kevesebb. Értelemszerűen a mögötte végző három jelölté úgyszintén.

Mivel az első forduló érvénytelen, így a január 25-i másodikban a többi jelölt is indulhat. John Emese (SZDSZ) 419, Várady Tibor (Humanista Párt) 296 és Paulik Péter István (Munkáspárt) 63 szavazatot kapott. Ha az újabb megmérettetésen legalább 25 százalékos lesz a részvétel, a legtöbb szavazatot kapott jelölt lesz a befutó, ha kevesebben jönnek el, egy hónapon belül újabb választást kell kiírni, s újra meg kell kezdeni az induláshoz az ajánlószelvények gyűjtögetését. Akkor talán a külképviseleti szavazást is meg lehet oldani, mert erről a múlt vasárnap három országban hárman is lemaradtak.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Öten maradtak
  2. ZETApress » Bácskai nyert a bácskaival

Szóljon hozzá!