ZETApress

hírportál

Elindult a tervkörút

Országjáró körútra indult tegnap az Új Széchenyi Terv. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetői a vidéki iparkamarákkal, vállalkozói szervezetekkel közös rendezvényeken ismertetik a megújuló fejlesztéspolitikát.

Az eseménysorozat célja, hogy a pályázati rendszer egyszerűsítéséről és a pályázati kiírásokról szóló információk minden érintetthez, és különösen a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokhoz első kézből juthassanak el. A fórumsorozat együttműködő partnerei a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ? tudatta az NFM Kommunikációs Igazgatóság.

A találkozókat megnyitó előadást Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár, illetve Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke tartja. Majd a szaktárca és az NFÜ munkatársai részletezik az egységes fejlesztéspolitika rendszerét, a támogatási és pályázati rendszer változásait, bemutatják a kitörési pontokhoz kapcsolódó pályázatokat. Az előadók ezt követően válaszolnak a résztvevők kérdéseire.

Az eseménysorozat minden megyében házhoz viszi az Új Széchenyi Tervet azokhoz a vállalkozásokhoz, amelyek munkahelyeket teremtve hasznosíthatják forrásait. Az elhangzó észrevételek, javaslatok beépülnek a későbbiekben várható pályázatokba. Így az Új Széchenyi Terv még inkább megfelelhet majd a lehetséges pályázók igényeinek, elvárásainak.

Az országjáró körút első állomása Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter előadása volt a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) csúcstalálkozóján tegnap, a Gundel étteremben. Soron következő állomások: január 24-e hétfő 10 óra Salgótarján, Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és VOSZ rendezvény. Előadó: Petykó Zoltán NFÜ elnök. 15 óra Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és VOSZ rendezvény. Előadó: Molnár Ágnes NFM államtitkár. Január 25-e, kedd 10 óra Budapest, VOSZ elnökségi ülés. 13 óra Eger, Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és VOSZ rendezvény. Előadó: Molnár Ágnes NFM államtitkár.

Szóljon hozzá!