ZETApress

hírportál

Összefogásból milliók

Szolidaritási tüntetésként indult, országos összefogás lett belőle. Idén februárban az Odakint most szörnyek járnak című tüntetés szervezői kezdeményezték, hogy a résztvevők lehetőségük szerint adomány formájában is fejezzék ki szolidaritásukat – tudatta Imre Júlia kommunikációs munkatárs.

A felhívás eredeti célkitűzése 25 millió forint összegyűjtése volt, melyből egy korábban állami gondozott fiatal lakhatását szerették volna megoldani szakmai partnerként az Utcáról Lakásba! Egyesület közreműködésével. A kezdeményezés a várakozásokat felülmúlón sikeres lett, 23 ezer adakozó felajánlásával több mint 219 millió forint gyűlt össze a kifejezetten erre a célra nyitott bankszámlán.

Úgy döntöttünk, hogy az eredeti célkitűzéssel szemben összesen 11 fiatal életkezdését szeretnénk az év során biztosítani. A fiataloknak nemcsak lakhatásban, hanem és elsősorban a társadalmi integrációban szeretnénk partnerei lenni, ezért a lakhatási lehetőségen túl szociális munkát és egyéni támogatást is biztosítunk.

A gyűjtés óta eltelt hónapokban folyamatosan dolgoztunk az új programon, így mostanra elérkezett az idő, hogy bemutassuk mi zajlik a színfalak mögött. Nagy örömünkre szolgál, hogy immár az első eredményekről is beszámolhatunk! Az állami gondozásban felnőtt fiatalok lakhatására indított program aktualitásairól mostantól idekattintva lehet részletesen tájékozódni.

Szóljon hozzá!