ZETApress

hírportál

Borongolás Tokajban

Barangolj a Borongolóval – vonattal és Tokajbusszal! Új, vasúttal összehangolt autóbuszjáratok segítik a tokaji borvidék felfedezését – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

A MÁV-Volán-csoport leányvállalatai – a Volánbusz és a MÁV-START – összehangolt járatokkal segítik a világörökség részét képező tokaji borvidék elérését és felfedezését: augusztus 5-én péntektől a Volánbusz TOKAJBUSZ néven új, a vonatokhoz csatlakozó autóbuszjáratokat indít Tokaj térségében a nyári hétvégéken. A borvidék autóbuszos kiszolgálásának turisztikai célú fejlesztéséhez csatlakozva a MÁV-START a Volánbusszal közös napijegyet vezet be.

A ma déli tokaji sajtótájékoztatón Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára, Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, a TIM miniszterhelyettese, dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, dr. Pafféri Zoltán, a MÁV elnök-vezérigazgatója, Kruchina Vince, a VOLÁNBUSZ elnök-vezérigazgatója és Posta György, Tokaj polgármestere mutatta be az újdonságot.

A Volánbusz úgy alakította ki a nyári időszámítás alatt két óránként közlekedő TOKAJBUSZ-járatok útvonalát, hogy azok érintsék a térségben elhelyezkedő fontosabb turisztikai látványosságokat, illetve Tokaj és Szerencs vasútállomásokon átszállást biztosítsanak a személy- és InterCity vonatokra Miskolc-Budapest, valamint Nyíregyháza irányába és irányából egyaránt.

Az autóbuszok a Tokaj-Bodrogkeresztúr-Mád-Tállya-Rátka-Szerencs, a Szerencs-Rátka-Tállya-Mád-Bodrogkeresztúr-Tokaj-Tarcal és a Tarcal-Tokaj útvonalon közlekednek a péntek esti, valamint a szombat és vasárnap késő délelőttől késő estig terjedő időszakban. Az új járatoknak köszönhetően javul a fontosabb látványosságok közösségi közlekedéssel történő elérhetősége, és nő az eljutási lehetőségek száma a térségben elhelyezkedő településekről Tokajba és Szerencsre.

A menetrendi fejlesztéshez kapcsolódóan új, a MÁV-START-tal közös, egy- és háromnapos érvényességű, Borongoló napijegy bevezetése teszi még kényelmesebbé a környék látnivalóinak felfedezését augusztus 5-től, elővételben pedig már holnaptól megváltható. Az egynapos jegy 590 forintos, a háromnapos jegy 1190 forintos áron vásárolható meg az adott viszonylatban közlekedő autóbuszok fedélzetén, a térségben elhelyezkedő pénztárakban, illetve a MÁV-START jegyértékesítési rendszerében.

A napijegyek a Tokajbusz járatok mellett a Tokaj, Tarcal, Mezőzombor, Szerencs, Mád, Tállya, Rátka, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Szegi, Szegilong, Erdőbénye településeket magába foglaló zónán belül a vonatokon és az autóbuszokon egyaránt felhasználhatók utazásra. A MÁV-START online jegyértékesítési rendszerén keresztül vásárolva 10%-os kedvezmény érhető el a jegyekre.

A térség közösségi közlekedésének turisztikai célú fejlesztéseihez csatlakozva a MÁV-START is menetrendi módosításokat vezet be: Nyíregyháza és Miskolc között a kora reggeli és esti vonatok a hétvégéken is közlekednek, valamint a Nyíregyháza és Szerencs közötti reggeli és esti személyvonatok Miskolcig meghosszabbítva közlekednek és onnan is indulnak. A TOKAJBUSZ-járatokról és az új napijegyről idekattintva található bővebb információ.

Szóljon hozzá!