ZETApress

hírportál

Kicsik OkosDobozon

Keresik a Magyarság KicsiNagykövetét és KicsiAttaséit, országos megmérettetés útján választják meg őket – tudatta Strack Mária ötletgazda, Generációk Találkozása Egyesület.

A szervezők szórakoztató verseny keretén belül várják a 4-6. osztályos, 10-12 éves diákok jelentkezését, ahol egyéni feladatok megoldásán keresztül erősítik a hazaszeretetet, a kultúra és a sport tiszteletét, valamint a család fontosságát.

Az 1. forduló hamarosan lezárul az OkosDoboz felületén, de még nem késő csatlakozni! A regisztráció pontos lépései a KicsiNagykövet program honlapján érhetők el. A verseny értékes nyereményeket biztosít a résztvevő diákok számára, sőt idén a legtöbb diákot elindító pedagógusok is nívós jutalmakkal gazdagodnak.

A verseny előhírnökeként tavaly Szabolcs-Szatmár-Bereg megye már bizonyított: a nyíregyházi megyei döntőben a vásárosnaményi Baksa Fruzsina győzedelmeskedett. – A KicsiNagykövet versenyt az osztályfőnökünk mutatta be nekünk, s mivel az OkosDoboz forduló a karantén ideje alatt zajlott, ez a feladat feldobta a mindennapokat. Többen is indultunk az osztályból, és a döntőben is hatan képviseltük az iskolánkat. Nagyon tetszett a döntőben az a feladat, amikor néphagyományként a szilvalekvárfőzést mutattuk be szoborcsoportba rendeződve. A legnagyobb meglepetés az volt, amikor a színpadon kimondták a nevemet. Egyáltalán nem számítottam rá. Az iskolában többen gratuláltak nekem. Sokat tanultam ez idő alatt a megyémről, jobban észreveszem a szépségeit. Ha voltak is kihívások, az osztályfőnököm és a család mindig segített – mondta Baksa Fruzsina, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye KicsiNagykövete.

Fruzsi talpraesettsége és figyelemreméltó szorgalma a verseny óta adódó szereplési lehetőségekkel mind inkább teret kap és ki tud bontakozni. Megyéje KicsiNagyköveteként képviselte szülőföldjét rádió- és tévéműsorokban, városi rendezvényeken, de még a Megyei Értéktár bővüléseiről szóló sajtótájékoztatókon is felkészülten prezentált. Feladatának érzi, hogy segítsen környezetén, így a látnivalók mellett rászorulókat is rendszeresen látogat és ajándékoz. Mindezt 11 évesen!

A KicsiNagykövet verseny során a gyerekek gyökereket kapnak, hogy tudják honnan jöttek, s legyen hová visszatérniük és szárnyakat, hogy merjenek nagyot álmodni, és megvalósítani azt. A versennyel kapcsolatos összes információ megtalálható a Facebook-oldalon és a weboldalon.

Szóljon hozzá!